Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sanna Kallur missar OS: "Skelettet pallar inte"

- 29/06/2012, 19:21 -
Hennes skada i vaden är för svår för att hon ska kunna ställa upp.
1 av 3

Hennes skada i vaden är för svår för att hon ska kunna ställa upp.

Ryno Quantz / SCANPIX

Susanna Kallur missar OS.
2 av 3

Susanna Kallur missar OS.

Ryno Quantz / SCANPIX

Men hon ger inte upp karriären: "Det är fortfarande så himla roligt."
3 av 3

Men hon ger inte upp karriären: "Det är fortfarande så himla roligt."

Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Satsningen höll inte – Sveriges kanske största medaljhopp i friidrott – Susanna Kallur kan inte vara med i OS.

HELSINGFORS. Under fyra års tid har skadehelvetet varit vardag för Susanna Kallur. Jerringprisvinnaren från 2006 har inte sprungit en enda tävling på två år. Detta på grund av en envis skada i smalbenet. Tanken var att hon skulle göra comeback i Oslos Diamond League-gala i början av juni men kroppen sade ifrån.

Detta fick henne att även ställa in sin medverkan i Helsingfors pågående EM – men förhoppningen om att delta i OS i London fanns fortfarande kvar. Men inte längre.

– Vi gjorde en röntgen för två-tre veckor sedan för att stärka teorin om att det handlar om en muskelskada men det gjorde det inte. Jag har ett hål i benet som inte läker av sig självt. Skelettet pallar inte att springa häck, säger Kallur till SVT.

"Det är fortfarande så himla roligt"

Men hon ger inte upp hoppet om framtiden och ska troligen genomgå "märgsspikningsoperation" för att satsa vidare.

– Jag kommer att operera mig och ge det en chans till, säger den numera 31-åriga svenska sprintstjärnan som vägrar ge upp sin sprintkarriär.

– Först och främst är det fortfarande så himla roligt. Men också eftersom jag har käpat i fyra år med skador. Om läkarna säger att det finns chans för att jag kan fortsätta så känns det knäppt efter de här fyra åren. Känns tveklöst, säger den före detta EM-guldmedaljören.

"Årets mest väntade nyhet"

Friidrottsexperten Jonas Karlsson var inte överraskad när beskedet kom tidigare i dag.

– Att Susanna Kallur missar OS var kanske årets mest väntade nyhet. Lika säkert är att hon inte ger upp kampen mot kroppen. Hon kämpar vidare, skriver han på twitter.

Men för svensk friidrott är det ett stort bakslag. Beskedet kommer bara månader efter att den före detta OS-guldmedaljören Christian Olsson meddelat att han tvingats lägga av på grund av skada. Frågan är om det ens kommer att bli någon svensk friidrottsmedalj i OS som sätter igång om mindre än en månad?