Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu auktioneras OS ut

- 17/09/2012, 17:51
OS i London är slut, nu auktioneras rekvisita från spelen ut.
1 av 3

OS i London är slut, nu auktioneras rekvisita från spelen ut.

Bullit Marquez/AP

För 40 091kronor får du en basketboll med Lebron James svett på.
2 av 3

För 40 091kronor får du en basketboll med Lebron James svett på.

Christian Petersen/AP

En av alla de Mary Poppins-kostymer som använder under invigningen såldes på auktionen för 9673 kronor.
3 av 3

En av alla de Mary Poppins-kostymer som använder under invigningen såldes på auktionen för 9673 kronor.

Mark Humphrey

Atleterna har lämnat. Publiken har försvunnit. OS i London är slut sedan en vecka tillbaka. Men för dig som inte kan få nog av tävlingen ges nu en möjlighet att köpa hem en liten del av OS. Men smakar det, så kostar det.

LONDONOS i London är över. På gatorna i arrangörstaden börjar livet återgå till det normala. Tempot kring OS-arenorna är betydligt mycket lägre nu än för någon vecka sedan. Det som finns kvar att göra är att städa upp efter den lite drygt en månad långa OS-cirkusen som präglat så gott som hela staden. Kvar står arrangören med sina otaliga mängder pingisbollar, flaggor och krattor att platta till volleybollplanerna med. Stor del av all rekvisita ger arrangören bort till skolor och idrottsföreningar i London. Men det finns även ett sätt för det riktiga OS-fanet att komma över exempelvis basketbollen som användes i herrarnas OS-final mellan USA och Spanien. Men vill du få chansen att känna doften av Lebron James handsvett så kostar det, väldigt mycket. Nyheter24 har listat de tio bästa klippen från auktionen.

Basketboll

1: För dig som tjänat lite extra pengar under september månad finns bollen som använder i basketfinalen för herrar mellan USA och Spanien för det förmånliga priset av 40 091 kronor. För detta får du svett från några av världens bäst betalda idrottsmän. Ville man även få med korgnätet som användes under samma match såldes det separat för 53 437 kronor, detta rapporterar The Telegraph.

Fynd från beachvolleyn

2:  Volleybollen från damernas final har redan blivit köpt, den gick för 8381 kronor till någon lyckligt lottad person. Bollen levereras i en elegant box, denna ingick kostnadsfritt. De röda och gula snörena som markerade linjerna i volleybollfinalen finns fortfarande att köpa för lite drygt 1300 kronor styck.

Mary Poppins-kostym

3: Det säljs även av en hel del grejer från öppningsceremonin. Bland godbitarna hittar vi en komplett Mary Poppins-kostym som användes inför 80 000 personer på olympiastadion i London. Priset för kostymen landade på 9673 kronor.

Kastdocka

4: För 5925 kronor (förhållandevis billigt om man jämför med resten av de saker som sålts) får man uppvärmningsdockor som användes av brottarna inför matcherna i London. Då dockorna är i mänsklig storlek är det oklart vad fraktkostnaderna för dessa blir.

Billigare badmintonboll

5: Att shoppa på auktionen är inte direkt billigt, så för oss med lite mindre pengar till förfogande finns en större mängd badmintonbollar att köpa. Den som användes i damernas OS-final såldes för lite drygt 1388 kronor. Det finns billigare varianter, som till exempel den som användes i en av damernas dubbelsemifinaler som gick för 533 kronor.

Finalbollen billigare än väntat

6: Fotbollarna från OS-turneringen har sålt som smör, enligt Telegraph. Men priserna kommer inte i närheten av basketbollarna. Bollen som användes i herrarnas final mellan Brasilien och Mexico såldes för 7847 kronor. Frågan är om summan hade sett annorlunda ut om stjärnspäckade Brasilien med Neymar i spetsen hade vunnit matchen?

Paketpris på krattor

7: Beachvolley-turneringen blev en succé i London. Därför är det inte helt oväntat att rekvisita som användes på arenan vid St Pauls säljs av på löpande band. Krattorna som användes för att platta till sanden på banan under damfinalen såldes för 2786 kronor. Här fanns dessutom möjligheten att shoppa för paketpris, två krattor för 3950 kronor.

Andra dyra bollar

8: Andra bollar som sålts av är de från Bandyfinalen (8061 kronor). herrarnas vattenpolofinal (8669 kronor), damernas handbollsfinal (9555 kronor) och damernas volleybollfinal (16228 kronor).

Spjut populärt på marknaden

9: En spjutintresserad köpare har shoppat spjut från herrarnas tävling såväl som damernas till ett pris av 26 745 kronor för ett par.

Svettig boxarhjälm

10: Skyddshjälmen som användes av Roberto Cammarelle i hans semifinalmatch i 91-kilosklassen finns fortfarande att köpa, priset ligger just nu på 2188 kronor men den klättrar i pris hela tiden.