Fredag 30 Jul
Stockholm

Mållöst i OS-genrepet - trots drömlägen

Caroline Seger missade ett jätteläge i slutminuterna.
Caroline Seger missade ett jätteläge i slutminuterna. Foto:

Det svenska damlandslaget missade två jättechanser i OS-genrepet mot Storbritannien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
OS-premiär
På onsdag spelar det svenska damlandslaget sin första OS-match. Motståndet står Sydafrika för och matchen drar igång 20.45 och sänds på SVT1.
MIDDLESBROUGH. Sverige var nära flera gånger om. Men det blev ändå inga mål när svenskorna tog sig an Storbritannien i OS-genrepet i London.

Det blev en jämn och böljande tillställning på Riverside-stadion, där varken britterna eller svenskorna lyckades knipa taktpinnen i första halvlek. Klart hetaste målchansen kom i den andra halvleken, då Lotta Schelins - som stördes av en känning i högra vaden - ersättare Sofia Jakobsson kom helt fri mot hemmamålvakten. Svenskan kom dock ur vinkel och lyckades inte smita in bollen i mål.

Även Caroline Seger hade ett par vassa lägen, framför allt i slutskedet av matchen. Men trots att Lina Nilsson hittade fram till anfallaren med ett perfekt inlägg, lyckades inte Seger få in det matchavgörande målet.


Bästa hemmachansen hade Rachel Yankey, som bombade bollen rakt i stolpen.

OS-premiär på onsdag


Men särskilt mycket skulle det inte bli den andra halvan. Och det finns många frågetecken som förbundskaptenen Thomas Dennerby måste lösa innan den stora OS-premiären, som går av stapeln på onsdag mot Sydafrika.
Kommentera
Kopiera länk
Dela