Landhockeyspelaren Alex Fábregas skäms över Spaniens OS-dräkt.
1 av 6
Landhockeyspelaren Alex Fábregas skäms över Spaniens OS-dräkt. - Foto: Twitter.com
Kanotisten Saúl Craviotto skriver:
2 av 6
Kanotisten Saúl Craviotto skriver: - Foto: Twitter.com
Även det ryska OS-laget har en något speciell utstyrsel på sina OS-dräkter.
3 av 6
Även det ryska OS-laget har en något speciell utstyrsel på sina OS-dräkter. - Foto: SCANPIX
Magväskor är grejen numera...eller?
4 av 6
Magväskor är grejen numera...eller? - Foto: SCANPIX
Den förre tennisstjärnan Carlos Moya hånar dräkterna och skriver...
5 av 6
Den förre tennisstjärnan Carlos Moya hånar dräkterna och skriver... - Foto: Getty Images
6 av 6
- Foto: Getty Images

Spaniens OS-stjärnor skäms över sina dräkter

Designföretaget Bosco har gett Spanien och Ryssland en minst sagt udda stil på sina OS-dräkter. Något som får Spaniens OS-stjärnor att, ja, reagera.


Spaniens dåliga ekonomi är orsaken

Enligt den brittiska tidningen Daily Telegraph erbjöd designföretaget Bosco Spanien att göra deras OS-dräkter gratis. Så anledningen till att de bär klädseln kan vara landets dåliga ekonomi.

– När du tänker på skillnaden mellan att betala en och en halv miljon euro av den statliga kassan och att få kläderna gratis, då finns det ingen diskussion, säger Alejandro Blanco, ordförande för Spaniens olympiska kommitté.  

LONDON. När designföretaget Bosco fick i uppdrag att utforma Spaniens, Rysslands och Ukrainas OS-dräkter var det nog inte många som kunde ana hur det skulle sluta.


Dräkterna för tankarna till en minst sagt svunnen tid och har fått flera reaktioner – särskilt från OS-stjärnorna själva.
Den spanska landhockeyspelaren Alex Fábregas twittrade "Den olympiska dräkten, det finns inga adjektiv" och la upp en bild på sig själv i utstyrseln. 

Även kanotisten Saúl Craviotto exponerade sig själv i dräkten på twitter – men han lät istället folket tycka till om den omtalade klädseln.
"Är hemma och testar mina olympiska kläder. Det är nog bäst om jag inte kommer med en åsikt, jag låter er stå för dem", skriver stjärnan.

Den före detta spanske världsettan i tennis Carlos Moya väljer istället att håna utstyrseln och skriver att han inte kan vänta förrän hans landsman Feliciano Lopez går omkring i den.
"Ser fram emot att se Feliciano Lopez i den officiella OS-uniformen. Han har aldrig burit något så fult i hela sitt liv", skriver den numera pensionerade tennisspelaren.

Frågan är vad en stilikon som Therese Alshammar hade tyckt om hon hade tvingats bära en svensk version av dräkterna?

/
/
Senaste nytt

Mammas dilemma: Syskonens stormatcher samma kväll

Norska Qatar-kritiken: "Fifa har försvunnit"

För ett år sedan pågick det kritiserade fotbolls-VM 2022 i Qatar. Nu har det norska fotbollsförbundets ordförande Lise Klaveness varit på besök i landet för att följa upp hur Internationella fotbollsförbundet, Fifa, har hanterat sina löften om förbättrade mänskliga rättigheter i Qatar.

Jagar nionde raka guldet: "Alla vill putta ned oss"

2 timmar sedan
VM i Singapore blir Åsa Karlssons sista som svensk förbundskapten. Nu vill hon avsluta på topp – och ta Sveriges nionde raka guldmedalj. Det är klart att det kommer vara känslosamt, säger hon.

Guldtränaren tar över Linköping: "En stor ära"

idag 09:08
För drygt en månad sedan tog Rafael Roldán Bermúdez, som assisterande tränare, SM-guld med Hammarby i damallsvenskan.

Straffar avgjorde för HV 71 mot Örebro Hockey

idag 09:00
HV 71 mötte Örebro Hockey hemma i en match i SHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde hemmalaget vinna med 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Henrik Borgström för.

Seger för Malmö – steg åt rätt håll mot Oskarshamn

idag 08:40
Malmö har varit i en svacka med fyra förluster i rad i SHL. Men hemma mot Oskarshamn bröts den sviten. Det blev 4-3 (1-0, 2-0, 0-3, 1-0) efter förlängning i matchen i Malmö Arena.