Landhockeyspelaren Alex Fábregas skäms över Spaniens OS-dräkt.
1 av 6
Landhockeyspelaren Alex Fábregas skäms över Spaniens OS-dräkt. - Foto: Twitter.com
Kanotisten Saúl Craviotto skriver:
2 av 6
Kanotisten Saúl Craviotto skriver: - Foto: Twitter.com
Även det ryska OS-laget har en något speciell utstyrsel på sina OS-dräkter.
3 av 6
Även det ryska OS-laget har en något speciell utstyrsel på sina OS-dräkter. - Foto: SCANPIX
Magväskor är grejen numera...eller?
4 av 6
Magväskor är grejen numera...eller? - Foto: SCANPIX
Den förre tennisstjärnan Carlos Moya hånar dräkterna och skriver...
5 av 6
Den förre tennisstjärnan Carlos Moya hånar dräkterna och skriver... - Foto: Getty Images
6 av 6
- Foto: Getty Images

Spaniens OS-stjärnor skäms över sina dräkter

Designföretaget Bosco har gett Spanien och Ryssland en minst sagt udda stil på sina OS-dräkter. Något som får Spaniens OS-stjärnor att, ja, reagera.


Spaniens dåliga ekonomi är orsaken

Enligt den brittiska tidningen Daily Telegraph erbjöd designföretaget Bosco Spanien att göra deras OS-dräkter gratis. Så anledningen till att de bär klädseln kan vara landets dåliga ekonomi.

– När du tänker på skillnaden mellan att betala en och en halv miljon euro av den statliga kassan och att få kläderna gratis, då finns det ingen diskussion, säger Alejandro Blanco, ordförande för Spaniens olympiska kommitté.  

LONDON. När designföretaget Bosco fick i uppdrag att utforma Spaniens, Rysslands och Ukrainas OS-dräkter var det nog inte många som kunde ana hur det skulle sluta.


Dräkterna för tankarna till en minst sagt svunnen tid och har fått flera reaktioner – särskilt från OS-stjärnorna själva.
Den spanska landhockeyspelaren Alex Fábregas twittrade "Den olympiska dräkten, det finns inga adjektiv" och la upp en bild på sig själv i utstyrseln. 

Även kanotisten Saúl Craviotto exponerade sig själv i dräkten på twitter – men han lät istället folket tycka till om den omtalade klädseln.
"Är hemma och testar mina olympiska kläder. Det är nog bäst om jag inte kommer med en åsikt, jag låter er stå för dem", skriver stjärnan.

Den före detta spanske världsettan i tennis Carlos Moya väljer istället att håna utstyrseln och skriver att han inte kan vänta förrän hans landsman Feliciano Lopez går omkring i den.
"Ser fram emot att se Feliciano Lopez i den officiella OS-uniformen. Han har aldrig burit något så fult i hela sitt liv", skriver den numera pensionerade tennisspelaren.

Frågan är vad en stilikon som Therese Alshammar hade tyckt om hon hade tvingats bära en svensk version av dräkterna?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.