En egyptisk konstsimmare påstår att OS-truppen fick en uppsättning piratkopierade kläder.
1 av 3
En egyptisk konstsimmare påstår att OS-truppen fick en uppsättning piratkopierade kläder. - Foto: Getty Images
Fotbollsspelaren Mohamed Aboutrika – är du säker på att din tröja är äkta?
2 av 3
Fotbollsspelaren Mohamed Aboutrika – är du säker på att din tröja är äkta? - Foto: Getty Images
Egyptens OS-hopp står till 117 atleter.
3 av 3
Egyptens OS-hopp står till 117 atleter. - Foto: Getty Images

OS-nationens miss – köpte piratkopior till hela truppen

Egypten påstås ha köpt in piratkopierade träningskläder till OS-truppen. En konstsimmerska säger att deltagarna fick köpa nya för egna pengar.


Fler som skäms
Det är inte bara egypterna som är missnöjda med sina OS-kläder. Designföretaget Bosco har gett Spanien och Ryssland en minst sagt udda stil på sina OS-dräkter. OS-stjärnorna drar sig inte för att öppet kritisera kläderna. Läs mer om det HÄR.
LONDON. Spanjorerna och ryssarna har klagat på sina OS-kläder – men de är åtminstone äkta. Den egyptiska konstsimmerskan Yomna Khallaf påstår att den olympiska kommittén försåg sina 117 OS-deltagare med en uppsättning piratkopierade Nike-kläder.
– Väskorna har till exempel för stor Nike-logga på framsidan och blixtlåset är av Adidas, skriver hon på Twitter.

Värre är – idrottarna fick köpa nya kläder för egna pengar. Khallaf skriver att de ombads "ta kläderna eller inte få några alls".
– Det är så frustrerande att vi behövde betala 2000 pund (egyptiska pund, cirka 2500 svenska kronor, reds anm.) extra för att få andra ordentliga saker att bära så att vi ser okej ut, men inte ens dessa är bra. Vi bär hellre helt vita eller svarta tröjor än den här skiten, skriver hon.

Olympiska kommittén och Nike har sagt att de ska utreda saken.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

3 timmar sedan

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.

Messi skadad – står över landskamper

igår 21:50
Storstjärnan Lionel Messi kommer inte till spel i Argentinas kommande landskamper i USA, meddelar det argentinska fotbollsförbundet.

En ny början – men vart går landslaget med Tomasson?

igår 20:24
Sommaren 2004 hyssjade Jon Dahl Tomasson de svenska supportrarna på Estádio do Bessa i Porto, i det klassiska "Due-Due"-mötet. Nära 20 år senare står han på en sliten liten arena i samma stad. Som svensk förbundskapten. Så kan det gå. Frågan är hur det ska gå.