En egyptisk konstsimmare påstår att OS-truppen fick en uppsättning piratkopierade kläder.
1 av 3
En egyptisk konstsimmare påstår att OS-truppen fick en uppsättning piratkopierade kläder. - Foto: Getty Images
Fotbollsspelaren Mohamed Aboutrika – är du säker på att din tröja är äkta?
2 av 3
Fotbollsspelaren Mohamed Aboutrika – är du säker på att din tröja är äkta? - Foto: Getty Images
Egyptens OS-hopp står till 117 atleter.
3 av 3
Egyptens OS-hopp står till 117 atleter. - Foto: Getty Images

OS-nationens miss – köpte piratkopior till hela truppen

Egypten påstås ha köpt in piratkopierade träningskläder till OS-truppen. En konstsimmerska säger att deltagarna fick köpa nya för egna pengar.


Fler som skäms
Det är inte bara egypterna som är missnöjda med sina OS-kläder. Designföretaget Bosco har gett Spanien och Ryssland en minst sagt udda stil på sina OS-dräkter. OS-stjärnorna drar sig inte för att öppet kritisera kläderna. Läs mer om det HÄR.
LONDON. Spanjorerna och ryssarna har klagat på sina OS-kläder – men de är åtminstone äkta. Den egyptiska konstsimmerskan Yomna Khallaf påstår att den olympiska kommittén försåg sina 117 OS-deltagare med en uppsättning piratkopierade Nike-kläder.
– Väskorna har till exempel för stor Nike-logga på framsidan och blixtlåset är av Adidas, skriver hon på Twitter.

Värre är – idrottarna fick köpa nya kläder för egna pengar. Khallaf skriver att de ombads "ta kläderna eller inte få några alls".
– Det är så frustrerande att vi behövde betala 2000 pund (egyptiska pund, cirka 2500 svenska kronor, reds anm.) extra för att få andra ordentliga saker att bära så att vi ser okej ut, men inte ens dessa är bra. Vi bär hellre helt vita eller svarta tröjor än den här skiten, skriver hon.

Olympiska kommittén och Nike har sagt att de ska utreda saken.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

Nylander "en möjlighet" nästa match

1 timme sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL: