Onsdag 16 Jun
Stockholm

Hon är vårt största OS-hopp

Nyheter24 rankar våra OS-hopp.
1 av 6
Nyheter24 rankar våra OS-hopp. Foto: Scanpix
Sarah Sjöström är en de stora favoriterna.
2 av 6
Sarah Sjöström är en de stora favoriterna. Foto: JESSICA GOW
Therese Alshammar har problem med en nerv i nacken. Men kan hon tävla är hon ett stort guldhopp.
3 av 6
Therese Alshammar har problem med en nerv i nacken. Men kan hon tävla är hon ett stort guldhopp. Foto: Michael Sohn
Rolf-Göran Bengtsson är världsetta och vann Jerringpriset.
4 av 6
Rolf-Göran Bengtsson är världsetta och vann Jerringpriset. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Michel Tornéus har visat lysande form på slutet. Hur långt kan det räcka för längdhopparen?
5 av 6
Michel Tornéus har visat lysande form på slutet. Hur långt kan det räcka för längdhopparen?. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Fotbollsdamerna fick en bra start på OS.
6 av 6
Fotbollsdamerna fick en bra start på OS. Foto: Scanpix

Här är våra största hopp inför spelen i London. Nyheter24 listar de hetaste svenskarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
1. Sarah Sjöström, simning
18-åringen (!) är favorit på 100 meter fjäril. Slog personbästa redan på första träningen i London. Det kan gå långt, riktigt långt för Sjöström i OS.
2. Rolf-Göran Bengtsson, ridning
Jerringprisvinnaren som blev Rolf-Göran med hela svenska folket över en natt. Vann silver i Peking för två år sedan och är numera världsetta.
Stockholmaren har fullkomligen exploderat i sommar. 26-åringen är det största hoppet bland de svenska friidrottarna. Satte nytt svenskt rekord i helgen, 8,22 meter. Ynka 13 centimeter från världsårsbästa.
Tjejerna som dansade hem VM-bronset förra sommaren ska försöka göra det igen – eller gå för en bättre valör. Den stabila 4-1-segern över Sydafrika gav ett bra intryck inför fortsättningen av turneringen.
5. Henrik Nilsson/Markus Oscarsson, kanot
Roddarduon som slog sig samman 2000 och rodde hem OS-silver i Sydney samma år. Sedan har det blivit VM-guld 2002 och 2003 samt OS-guld 2004. Förra sommaren blev det EM-silver. Är en stor medaljkandidat inför OS i London.
Har kommit tillbaka snabbt efter den otäcka kraschen för sex månader sedan. Tog silver i Peking och borde vara med och slåss i toppen även den här gången. Slutade femma i Giro Femminile i början av juli och blev trea i Tyskland i söndags. 
Har haft problem med skador under våren, men med ett VM-silver ifjol och flera tidigare mästerskapsmedaljer är det inte konstigt att brottaren rankas som en av Sveriges hetaste medaljkandidater.
8. Sofia Mattsson, brottning
Det ser bra ut på brottarmattan för Sverige. VM-silvermedaljören Sofia Mattsson är ytterligare ett guldhopp. Det blev dock uppståndelse när SOK tog ut Mattsson i stället för rutinerade Ida-Theres Nerell. Klarar hon pressen?
SM-guld, EM-guld, VM-guld... och snart ett OS-guld? 32-åringen gör sin första – och sista – olympiad. Efter VM-bronset i våras fick Laurell ett wildcard till OS. Motståndet är tufft, men hon är absolut en medaljkandidat.
Fredrik Lööf tog OS-brons i Peking. Nu har 42-årigen slagit sig samman med en yngre talang – 23-årige Max Salminen. Fyra totalt i OS-genrepet bådar gott.

...Men vi varnar för dessa:
Therese Alshammar, simning
Given guldkandidat om det inte vore för nackskadan. Är det en nerv om ska förstöra allt för Sveriges simdrottning den här gången? Kan Alshammar tävla obehindrat är hon favorit till att vinna första OS-guldet.
Iskall efter den svaga sommaren och de senaste dagarna har hälproblemen gjort sig påminda. Men räkna inte ut henne helt. "Jag vill göra mitt livs tävling", sa hon till Nyheter24. Klarar hon det?
Fysmonstret från Djura tog Sverige med storm under OS i Peking 2008. Siktar på att förbättra sjätteplatsen – varning för Lassi säger vi.
Vi minns hur fenomenal han var i Peking för fyra år sedan. Kan 46-åringen göra det igen? Har dock haft problem med en vad inför OS.
Gustav Larsson, cykel
Har haft problem med ryggen. Men med OS-silver 2008 och VM-silver året därpå har han visat att det finns kapacitet.
Kommentera
Kopiera länk
Dela