Måndag 21 Jun
Stockholm

Schulmans krav: "Sparka fanskapet!"

Schulmans uttalar sig mot Janne Gunarsson
1 av 3
Calle och Alex Schulman har höjt sina röster för att få bort Janne Gunnarsson som tennisexpert i OS. Foto:
Omdiskuterat uttalnde
2 av 3
Janne Gunnarsson skrev nedsättande om somalier på sin Facebook - nu kräver tevetittarna hans avgång. Foto: Faksimil SVT
Kampanj mot Janne Gunarsson
3 av 3
Calle Schulman startade hashtagen #sparkagunnarsson på Twitter på torsdagen. Foto: Faksimil Twitter

Tennisexpert fick jobba kvar trots rasistuttalanden. Nu har Schulmanbröderna startat en kampanj mot Janne Gunnarsson och SVT: "Ska inte komma undan med vardagsrasism."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Detta har hänt

Efter kommentaren på Facebook om somalier och socialbidrag bad Janne Gunnarsson om ursäkt. SVT:s sportchef Per Yng läxade upp honom och kallade det oacceptabelt. Experten bad då om ursäkt:


– Jag vill be alla somalier och alla andra om ursäkt för mitt oerhört omdömeslösa inlägg, sa han.

Det räckte för SVT. Den 9 juli meddelades det att Gunnarsson kommer att arbeta under OS.

SVERIGE/LONDON. ”Pengarna räcker inte när vi ska ge 27000 nyinflyttade somalier socialbidrag !!! Puh". Så skrev SVT:s tennisexpert Janne Gunnarsson efter regeringens besked om att inga större mästerskap planeras i Sverige de närmaste åren. Trots det får han stanna kvar på sitt jobb under OS.


Nu kräver bröderna Calle och Alex Schulman att Gunnarsson ska sparkas i stället för att belönas med prestigejobbet som kommentator under OS i London.
– Jag hoppas han får landa på Arlanda inom tre dagar med svansen mellan benen. Så kan han ägna sig åt sitt Facebook-konto istället, säger Calle Schulman till Nyheter24.

Calle Schulman startade hashtaggen #sparkagunnarsson på twitter och den blev en succé direkt på torsdagen.

Varför startade du #sparkagunnarsson?
– Jag tycker det lugnade ner sig för mycket. Det försvann bara och det är inte alls lugnt. Det är helt osannolikt att någon ska få uttrycka sig så 2012 och sedan få betalt av folket.

Calle Schulman är oerhört upprörd över att Janne Gunnarsson får stanna kvar på SVT och han hoppas att vredet på twitter ska nå högsta ort.
– Det vore kul om den kom upp så SVT såg den och kan sparka fanskapet. Folk ska inte kunna komma undan med sådan vardagsrasism.

Är det viktigt för offentliga personer att tänka på hur de uttrycker sig på sociala medier?
– Det är klart det är, särskilt när man får betalt av svenska folket. Jag har själv gjort mina snedsteg men inget som är i närheten av de här unkna åsikterna.

Även brorsan Alex brinner för kampanjen och vill se Janne Gunnarsson sparkad.

"En person som uttalat sig kränkande mot en av de mest utsatta grupperna i det här landet ska ner och "gigga" för de pengar som ni och jag varje månad betalar in till staten. Som det är nu så ger jag lön till ett främlingsfientlig idiot och jag vill faktiskt inte göra det", skrev Alex Schulman i sin blogg på måndagen men påpekade att han är mer arg på SVT än på Gunnarsson själv.
Kommentera
Kopiera länk
Dela