Efter diskningen i OS har 26-åriga Yu Yang bestämt sig för att sluta med badminton.
1 av 3
Efter diskningen i OS har 26-åriga Yu Yang bestämt sig för att sluta med badminton. - Foto: SCANPIX
Tillsammans med sin dubbelpartner Wang Xiaoli diskades Yang och tre andra par i OS-badmintonen under gårdagen.
2 av 3
Tillsammans med sin dubbelpartner Wang Xiaoli diskades Yang och tre andra par i OS-badmintonen under gårdagen. - Foto: SCANPIX
Yu Yang vann OS-guld på hemmaplan i Peking 2008.
3 av 3
Yu Yang vann OS-guld på hemmaplan i Peking 2008. - Foto: SCANPIX

Efter diskningen –
nu slutar världsettan

Efter att ha blivit utslängd från OS väljer kinesiskan Yu Yang att sluta med badminton.


Yu Yang

Är världsetta i damdubbel tillsammans med partnern Wang Xiaoli. De vann OS i Peking för fyra år sedan och även VM förra året. Yang tog dessutom brons i mixeddubbel i Peking.

LONDON. Reaktionerna var starka efter att fyra badmintonpar i OS blev diskade under gårdagen. Vissa tyckte det var rätt att de asiatiska paren blev utslängda från OS – andra skyllde deras beteende på det nya upplägget med poolspel i OS.

Men starkast av alla reagerade den 26-åriga världsettan vars äventyr i OS avslutades i går.

Yu Yang har nämligen bestämt sig för att sluta med badminton efter skandalen. Och hon anser att det är IOK:s och det internationella badmintonförbundets fel.
– Det här var min sista tävling. Farväl badmintonförbundet, farväl min älskade badminton, skriver hon på en kinesisk mikroblogg enligt The Guardian och fortsätter:
– På ett hjärtlöst sätt har ni krossat mina drömmar...så enkelt är det, inte komplicerat alls. Men det är oförlåtligt, skriver hon.

Kinesiska badmintonförbundet å andra sidan har bett sitt stjärnpar att be om ursäkt för händelsen men än har ingen sådan offentliggjorts för världen.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!