En snäll brittisk samarit delar nu ut medaljer till atleter som kommer fyra i OS.
1 av 4
En snäll brittisk samarit delar nu ut medaljer till atleter som kommer fyra i OS. - Foto: Faksimil/BBC
David Mitchell tycker synd om de som slutar fyra i OS – och delar nu ut en alldeles särskild medalj till de besvikna atleterna.
2 av 4
David Mitchell tycker synd om de som slutar fyra i OS – och delar nu ut en alldeles särskild medalj till de besvikna atleterna. - Foto: Faksimil/BBC
Sarah Sjöström grät efter sin fjärdeplats.
3 av 4
Sarah Sjöström grät efter sin fjärdeplats. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Karonen skrek ut sin besvikelse - men nu kan de få medalj ändå.
4 av 4
Karonen skrek ut sin besvikelse - men nu kan de få medalj ändå. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX

Fyra? Lugn, nu får även du medalj

Besvikelsen är stor efter att ha slutat fyra i OS. Men nu kan räddningen ha kommit: en brittisk man har nämligen börjat dela ut medaljer till atleter som har slutat fyra i OS.


Sveriges fjärdeplatser i OS
– Sarah Sjöström på favoritdistansen 100 meter fjäril.
– Hästhoppningslaget i fälttävlan.
– Lassi Karonen i singersculler.

LONDON. Sarah Sjöström grät av besvikelse efter sin fjärdeplats på favoritdistansen 100 meter fjäril. Lassi Karonen, som aldrig har tagit en mästerskapsmedalj, skrek ut sin ilska och gömde sig från journalisterna efter sin fjärdeplacering. Lägg där till hästhoppningslaget i fälttävlan som även de fick smaka på den sura eftersmaken efter att precis ha missat pallen.

Men nu kan trösten för alla bittra atleter som hamnar på en nedrig fjärdeplats ha kommit.


Den vänlige samariten David Mitchell har nämligen börjat dela ut medaljer till de som slutar fyra i OS.

– Tidigare deltog 84 länder i de olympiska spelen, nu är det 204. Prestationsnivån har blivit så mycket högre att det är väldigt svårt att ta medalj. Jag tänker att det är dags att uppmärksamma de som inte får någon medalj, säger Mitchell enligt Buzzfeed.  


Britten har redan börjat skicka ut medaljer, som han har beställt från en lokal butik som gör medaljer och pokaler, till hemmahopp som har slutat fyra. Han är noga med att påpeka att han inte gör det här för att vara snäll – och inte håna atleterna.

– Jag hoppas att de inte ser det som en förolämpning. Det är menat på ett seriöst och ett stöttande sätt, säger han.


Och vem vet, snart kanske Sjöström, Karonen och hästhoppningslaget har en medalj hemskickad från engelsmannen i brevlådan.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.