Tackar för sig.
1 av 3
Tackar för sig. - Foto: Bildbyrån
Ständigt i kamp.
2 av 3
Ständigt i kamp. - Foto: Scanpix
Alltid en av Sveriges bästa spelare.
3 av 3
Alltid en av Sveriges bästa spelare. - Foto: Bildbyrån

Försvarsgeneralen Jernemyr kan lägga av efter OS

Handbollslandslaget får leta efter ny försvarsbjässe. "Det är kanske dags att prioritera lite annat".


LONDON. En lång landslagskarriär kan vara till ända. OS ser ut att bli Magnus Jernemyrs sista mästerskap med Sverige. Nu vill den ständigt kämpande försvarsgeneralen fokusera på familjen. 

– Jag är 36 år nu och har hållit på på den här nivån i 18 år och i landslaget i bra många år. Det är kanske dags att prioritera lite annat, familjen och så, säger han till Aftonbladet. 

Sverige förlorade på måndagskvällen mot Frankrike som höjde och sänkte tempot som de ville. Slutresultatet blev 26-29 och nu väntar en kvartsfinal mot Europamästarna Danmark. En match som kan bli den sista i Sverigetröjan för Jernemyr som till vardags spelare i Barcelona.  

– Vi ser vart vi tar vägen och hur vi ska göra. Det är mycket privat som spelar in. Och kroppen ska säga sitt, säger Jernemyr.

Sedan tidigare står det klart att lagkaptenen Kim Andersson och vänstersexan Jonas Källman lägger av efter OS. Det blir tre stora luckor att täppa igen när Sverige ska kvala in till EM i januari 2014. 

– Det är väldigt långt till nästa EM. Att spela träningsturneringar och åka till typ Moldavien och kvala är inget man är tokladdad för just nu, säger Magnus Jernemyr till Aftonbladet .

Sverige missar VM nästa år efter förlusten i kvalet mot Montenegro där Andersson och Källman saknades på grund av personliga skäl. 

Gör det ont att vara försvarare Jernemyr?


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!