"Det har varit en tuff vinter och vår. Framför allt har jag haft problem med min ljumske".
1 av 4
"Det har varit en tuff vinter och vår. Framför allt har jag haft problem med min ljumske". - Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
Jimmy Lidberg poserar med VM-silvret i fjol.
2 av 4
Jimmy Lidberg poserar med VM-silvret i fjol. - Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
Stockholmaren har haft problem med sin parterrbrottning, men tack vare "mördarmaskinen" ska det vara avhjälpt.
3 av 4
Stockholmaren har haft problem med sin parterrbrottning, men tack vare "mördarmaskinen" ska det vara avhjälpt. - Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
Jimmy Lidberg ser sig själv som ett medaljhopp och siktar högt i OS.
4 av 4
Jimmy Lidberg ser sig själv som ett medaljhopp och siktar högt i OS. - Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Jimmy Lidberg OS-tränar med hemmabyggd "mördarmaskin"

OS-HOPPET. Jimmy Lidberg, 30, som missade OS i Peking 2008 har haft en jobbig uppladdning. Men nu är han kvitt skadorna - och siktar "mot toppen".


Jimmy Lidberg

Jimmy Lidberg är född 1982 och har tillhört världseliten i brottning i flera år. Jimmy Lidberg är proffs i Tyskland, men bor i Stockholm. Han är även utbildad och verksam som fystränare. I OS tävlar han i 96-kilosklassen, grekisk-romersk stil.

Meriter

VM-silver 2009 och 2011

VM-brons 2010

EM-silver 2005 och 2007

EM-brons: 2006 och 2009

OS-HOPPET

Från och med den 8 juli till den 27 juli kommer Nyheter24 varje dag att presentera ett av våra svenska OS-hopp i London. Läs tidigare intervjuer här:

Alexandra Engen
Anna Laurell

STOCKHOLM.

-
Det har varit en tuff vinter och vår. Framför allt har jag haft problem med min ljumske, som egentligen är en höftskada. Det har varit jobbigt i januari, februari och mars, men det ska inte vara något som påverkar. Just nu känns det positivt, säger Jimmy Lidberg till Nyheter24.

Med ett VM-silver ifjol och flera tidigare mästerskapsmedaljer är det inte konstigt att brottaren rankas som en av Sveriges hetaste medaljkandidater.

- Ja, det ska jag väl ses som eftersom jag tog VM-silver senast. Jag ska ses som ett medaljhopp även om jag har haft ett tufft år med många skador.

På tal om skador, en av de mest udda måste varit när du skar dig själv istället för julskinkan?

- Ja, jag och tjejen gjorde en tidig julskinka, det var vid den elfte, tolfte december. Jag skulle skära upp den på morgonen och skar rakt in i skinnet. Senorna i fingret klarade sig, men jag var borta i två veckor. Ljumsken var värre, där missade jag träningen i sex-sju veckor.

Du har uppfunnit ett träningsredskap som du kallar mördarmaskinen, vad är det för något?

- Det är en maskin som stärker musklerna för min parterrbrottning. Den är byggd i trä, lite Oppfinnar Jocke-känsla och jag har kört den i tre års tid.

Om det står 0-0 med 30 sekunder kvar av perioden, tar parterrbrottning eller liggande vid. Tidigare har Lidberg haft problem med det momentet, men tack vare "mördarmaskinen" ska det vara avhjälpt.

- Parterren är viktig, den avgör många matcher.

Till sist. Vad har du för förväntningar på OS?

- Jag ska först och främst göra en bra turnering. Jag är inte där för att vara statist, jag är där för att gå långt. Jag har inte satt upp något konkret mål som att "jag ska ta guld", men siktar mot toppen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.