Lördag 23 Okt
Stockholm

Nytt tenniscenter ska bana vägen för framtiden

Magnus Norman presenterade i dag stora planer för svensk tennis.
Magnus Norman presenterade i dag stora planer för svensk tennis. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

Den svenska tennisens framfart har stannat upp. Nu har Magnus Norman nya planer som ska återuppliva den.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Den svenska tennisen har legat lite på halvlä den senaste tiden och just nu är det mer eller mindre endast Robin Söderling som har lyckats representera vårt avlånga land på ett värdigt sätt.

Därför har Magnus Norman bestämt sig för att agera – och slutligen rädda svensk tennis. Den förre stjärnan har nämligen satt igång ett stort projekt och presenterade i dag planerna som ska rädda den svenska tennisen genom att bygga Skandinaviens första tennisakademi, men även en ny nationalarena vid Globen.

– Vi som står bakom detta projekt vet vad som krävs för att bli en tennisspelare av världsklass och vi har bestämt oss för att kavla upp ärmarna och se till att Sverige blir världens bästa tennisnation igen både bland herrar och damer. Detta är vårt bidrag till första steget på vägen, säger Magnus Norman.

Satsningen, som beräknas kosta 200 miljoner kronor och som ska finansieras av privata aktörer, har fått Stockholm Stads godkännande. Norman har tillsammans med kollegorna Mikael Tillström och Thomas Enqvist fått tillstånd av staden att arbeta för den stora träningsanläggningen i arenasteden i Johanneshov.

– Stockholm Globe Arena fastigheter, SGAF, kommer få i uppdrag att undersöka möjligheterna att bygga tenniscentret. Vi ser mycket positivt på denna satsning och hoppas att detta ytterligare hjälper tennisen i Stockholm, säger Madeleine Sjöstedt (FP) kultur- och idrottsborgarråd i Stockholm Stad.

Idén är även att akademin ska ha en arena som ska utrymma upp till 6 000 åskådare och att det ska bli en plantskola för elitsatsande ungdomar.

Utöver tennis ska arenan kunna utrymma konserter samt andra matcher för andra sporter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela