Vladimir Putin

Den 7 oktober 1952 i, dåvarande Sovjetunionen, föddes Vladimir Putin. Vladimir Putin blev tillförordnad president efter att dåvarande president Boris Jeltsin avgick på 31 december 1999.


Nyheter om Vladimir Putin


Under sin tid på posten har han bland annat annekterat Krim. Han beskrivs också som en geografisk strateg. 

Under presidentvalet i USA 2016 har det sagts att Ryssland påverkade utgången så att Donald Trump skulle stå som president.


Vladimir Putin har två döttrar, Marija och Jekaterina. 


Läs våra senaste nyheter om Vladimir Putin här!

Visa resten ↓
3 dagar sedan 11:06
Europadomstolen dömer Ryssland för att inte ha utrett förgiftningen av oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj 2020 ordentligt. Samtidigt har en domstol i Moskva fastställt datumet för en ny rättegång mot Navalnyj.
5 Jun, 17:36
Kreml uppger att flera ryska radiostationer har hackats. Enligt uppgifterna ska ett fejkat tal av Vladimir Putin ha spelats upp där den ryske presidenten tillkännager en invasion från ukrainska trupper i tre regioner som gränsar till Ukraina.
4 Jun, 17:58
Rysslands mest berömda ikonmålning, Andrej Rubljovs "Treenigheten", har kontroversiellt lämnats över från ett konstmuseum till den rysk-ortodoxa kyrkan på president Vladimir Putins order. Experter oroar sig för att verket ska förfalla.
4 Jun, 07:06
Pristak och sanktioner mot Putins olje- och gasvälde fungerar hittills ganska väl för västvärlden. Kina och Indien köper ivrigt de ryska fossila bränslena, men till priser och villkor som slår mot Moskvas krigskassa, visar en ny rapport. En växande "skuggflotta" på världshaven kan dock hota strategin.
2 Jun, 17:04
USA är villigt att fortsätta begränsa antalet kärnstridsspetsar och samtidigt inleda förhandlingar om ett nytt kärnvapenavtal med Ryssland. Amerikanerna vill även diskutera med Kina.
2 Jun, 00:54
Eventuella nya medlemsländer diskuteras när Bricsländerna möts i Sydafrika. Ett möte som domineras av Rysslands invasionskrig i Ukraina.
31 Maj, 13:08
Sveriges ansökan hänger i luften och fredsstyrkor hamnar i drabbningar i Kosovo. Men Nato-länderna har mycket att diskutera i Oslo. Långsiktiga frågor spelar stor roll för svensk del inför ett framtida medlemskap.
30 Maj, 15:28
Ryssland anklagar Ukraina för att ligga bakom tisdagsmorgonens drönarattack mot Moskva, som man kallar en ”terrorattack”. Ukraina nekar till inblandning, men luftförsvaret kring Moskva kommer att förstärkas, uppger president Vladimir Putin.
30 Maj, 12:32
Ryssland anklagar Ukraina för att ligga bakom tisdagsmorgonens drönarattack mot Moskva, som man kallar en ”terrorattack”. Ukraina nekar till inblandning, men luftförsvaret kring Moskva kommer att förstärkas, uppger president Vladimir Putin.
29 Maj, 06:00
Naturgaspriset i Europa fortsätter nedåt och ligger nu bara marginellt högre än sommaren 2021, då Vladimir Putin började strama åt flödet inför Ukrainakriget. Fransk kärnkraft är tillbaka, säger Christian Kopfer, råvaruanalytiker på Handelsbanken.
28 Maj, 22:44
Recep Tayyip Erdogan har vunnit det turkiska presidentvalet och får sitta kvar i ytterligare fem år. Den enda vinnaren är Turkiet, sade han från ett busstak i Istanbul när han utropade sig själv till segrare. Ulf Kristersson gratulerar Erdogan på Twitter.
28 Maj, 17:26
Recep Tayyip Erdogan har vunnit det turkiska presidentvalet och får sitta kvar i ytterligare fem år. Den enda vinnaren är Turkiet, sade han från ett busstak i Istanbul när han utropade sig själv till segrare. Ulf Kristersson gratulerar Erdogan på Twitter.
28 Maj, 06:02
På ett år har Moskvabon Jekaterina Maksimova gripits fem gånger. Nu undviker hon tunnelbanan och dess övervakningskameror – oavsett hur bråttom hon har. I Vladimir Putins Ryssland har staten ögon nästan överallt. Efter invasionen av Ukraina har det ryska övervakningssamhället exploderat.
26 Maj, 18:26
Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov säger att fredssamtal för närvarande är lönlösa – och skyller på västländer. Utspelet efter ett möte med Kinas representant görs efter ett dygn av nya ryska raketattacker.
25 Maj, 17:58
Belarus diktator Aleksandr Lukasjenko uppger att Ryssland har börjat transportera kärnvapen till landet, skriver AFP.
25 Maj, 12:44
Den ryska Wagnergruppen lämnar Bachmut och lämnar över ställningarna till den ryska armén, enligt ledaren Jevgenij Prigozjin. Gruppen har lidit stora förluster och ett långt gräl med militärledningen i Moskva fortsätter.
25 Maj, 09:04
Ryssland har skrivit avtal med allierade Belarus om att kunna placera taktiska kärnvapen på belarusisk mark, rapporterar statligt styrda medier i bägge länder.
25 Maj, 03:02
En lyxig "fiskestuga" i timmer, byggd för att hysa Rysslands president Vladimir Putin, står övergiven och förfaller utanför finländska Nyslott, rapporterar Ilta-Sanomat.
24 Maj, 15:26
Väpnade grupper har attackerat områden i ryska Belgorod, nära gränsen till Ukraina. Enligt Ryssland rör det sig om ukrainska sabotörer som drivits tillbaka till Ukraina. Ukraina nekar till inblandning och enligt uppgifter handlar det om ryssar som gör motstånd. Här är vad vi vet just nu.
24 Maj, 05:32
Ryssar tvingas lämna sina hem – och den ryska staten tvingas mota tillbaka angripare.Framstötarna över gränsen från Ukraina gör det svårt för Kreml att slappna av.Det här är inte något som ryssarna kan sopa under mattan, säger den brittiske experten Mark Galeotti.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.