Är det okej att tvätta bilen under en körning?

Han bad tusen gånger om ursäkt och jag var inte ens arg. Mer fundersam på hur han mådde och om han var en lämplig förare i huvudtaget. Det var så himla oväntat det där med att hänga med honom och tvätta bilen.. Hur hade ni gjort? 😂. // Paula Rosas

Paula Rosas har delat en upplevelse som mest kan beskrivas som lite av ett dilemma, där föraren till Paulas bokade Uber frågade om det var okej att han stannade och tvättade bilen under hennes resa.
Hon svarade nej, eftersom hon hade en tid att passa, men jag vet inte vad hon hade svarat om hon inte haft en tid att passa? Ganska märkligt ändå, att vilja tvätta bilen under en körning. Tanka, kan jag ha mer förståelse för men ändå inte. Det borde väl mest handla om planering?
Jag har varit med om att en ambulans stannat och tankat, men aldrig en bil med taxameter. Nu får man ju en fast summa i appen, men ändå?
Vad säger ni?

118 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Lite märkligt är det, för till skillnad mot att tanka så är det troligen inte lika akut att tvätta bilen.
    Han frågade, hon sa nej, han hade inget problem med det.

    Men att hon ifrågasätter hur han mår och om han är en lämplig förare känns så jäkla märklig, varför skulle han inte må bra?
    Eller kan detta var en till sak som aldrig har hänt?

      Han körde fel flera gånger och kunde inte följa en gps, samt denna fråga. Hade nog också ifrågasatt om han var lämplig för den typen av jobb. 🤷🏼‍♀️

        Uber är Uber varför åker man ens med Uber? Vem som helst kör dig. Jätteobehagligt ju.

          Det är väl alltid ”vem som helst” som du åker taxi med? Litar mer på Uber då du kan se mer information om förare, bil och recensioner. Det händer skit med taxibolag av alla slag.

            Vanliga Taxichaufförer är ju ofta anslutna till en växel. Dom vet vem som kör just den bilen. Och vem den chauffören är anställd hos. En helt annan koll.

      Måste rätta mig själv. Eftersom jag bara läste inlägget här på bloggen så har mer än halva storyn om vad som hände inte tagits med.
      Efter ha läst Paulas eget inlägg så förstår jag varför hon ifrågasatte hans lämplighet.
      Föraren klarade inte att följa en gps och Paula fick lov att guida honom. Det tillsammans med biltvättande så skulle även jag ifrågasätta förarens lämplighet.

        Ja, det är ju verkligen inte professionellt att fråga så och att kunna följa en GPS är väl det minsta man borde kunna för ens tänka tanken att skaffa den typen av jobb.

          Jag har åkt flera gången med förare som inte hittar alls.

            Gissar på att du bor i Malmö

        Jag har suttit i Taxikurir-bilar, mer än en gång, där föraren varit så dålig på svenska att han bad mig knappa in adressen på GPS:en då han inte förstod ord som Bondegatan eller Krikongränd. Sedan dess åker jag inte taxi, det är inte värt besväret. Uber och liknande skulle jag aldrig prova.

          Uber har en fördel, du kan se betyg på föraren som tidigare passagerare har lämnat innan du bokar din Uber.

          Är inte taxins fel. Är idioterna som har blivit anställda

            Är det inte taxibolagets fel som anställt snarare än förarna då?

              Naturligtvis!!! 😂

          Anmäl till Taxi Kurir.

          Vad är problemet med att de inte uppfattar gatans namn och du får skriva in det i GPS:en? Viktiga är ju att chauffören tar dig på ett säkert sätt till din önskade adress och du känner dig trygg med hens körning.

            Problemet är att svensken blir obekväm. Och vi vet att det är det värsta som kan hända för en svensk, någonsin. Senare delar dom med sig av detta trauma till alla sina vänner och närstående vid tillfällen där dom gemensamt, likt i gruppterapi, går igenom alla hemska obekvämligheter dom fått gå igenom i sina liv. Bara för att sen kunna konstatera ”vart är världen på väg???”

      För flera år sedan när jag var ganska ung (25-30) var jag och besiktigade min lilla bil.

      Jag fick hoppa över på passagerarsidan och han körde lite tester ute. Sedan i i hallen.

      Han sa inget och vips började han hissa upp mig och bilen. Högt upp. Och jag kunde ju inte hoppa ut.

      Detta har aldrig hänt varken innan eller efter.

      Skäms fortfarande och tänker att de kanske skämtar så på bilprovningen och ge varandra poäng för att hissa upp unga och ”dumma” tjejer.

      Satt verkligen där uppe i luften och kände mig så dum.

      Ande gånger har jag varit i ett väntrum med te och kaffe.

        Nää vad ruttet! Hoppas de slutat med dessa fasoner.

        Jag har aldrig suttit kvar i bilen under besiktningen. Brukar man göra det?

          Har jag aldrig heller gjort

        Varför valde du att åka med? Man kliver väl helst ur och låter dom sköta besiktningen?

          Jag brukar också göra det. Om det är något så kan de visa direkt och det blir lättare att fatta vad jag ska åtgärda, varför det är ett problem, lätt att ställa relevanta följdfrågor osv. Men tar man bara protokollet, ringer sin verkstad och betalar så är det knappast något man behöver bry sig i. Antar att det mest är en smaksak om man är intresserad eller ej.

            Hahaha, på min station så berättar killen när han är klar, och förklarar så jag förstår. Man behöver inte hänga dom på ryggen när dom arbetar.

          Ja men jag har blivit erbjuden att åka med när de gör vad-det-nu-är, kollar väl bromsar och sånt antar jag. Ena gången gick cd-spelaren igång (ja det var en bil från tidigt 00-tal) när han startade bilen. Håkan Hellström. Bilprovaren sa ”hade man kunnat ge en 2a för musiken hade jag gjort det”.😂

          Jag tror att han frågade om jag ville åka med……

    Jag är uppvuxen med en styvfar som var taxichaufför på 80-90-talen. Han och hans kollegor var stolta över sitt jobb och var väldigt korrekta i sitt yrkesutövande. Taxi- och uberchaufförer idag verkar tro att vi kunder är någon sorts boskap som man kan behandla hur som helst. Att tvätta bilen med en kund i … say what? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

      Fast det var ju en Uber, det är skillnad.

        Jag skrev taxi- och uberchafförer. Och nej, det är egentligen ingen skillnad. Deras arbete går ut på att frakta människor för pengar. Det ska skötas säkert och professionellt.

          Varför tror du att dessa tjänster vunnit mark? Jo, för att människor ser det som lågstatusyrken och inte vill betala ett pris som skulle ge bättre förutsättningar för anställningsvillkor och kvalitet.

            Undersköterskor och vårdbiträden är också lågstatusyrken men inte skulle någon acceptera att de frågar sina klienter om det är ok att de tar en dusch hos dem innan de utför sitt jobb?
            Proffessionalitet utövas oftast om man är stolt över sitt yrke.

              Än så länge. Vårdtagare får acceptera den vård som man betalar för, eller som regionen subventionerar.

    Jag hade en förare som ville stanna och köpa Donken en gång

      Shit. HELA kedjan eller bara en specifik restaurang?

        HAHAHA😂😂

        😆😅😆😅😁😁😆😆🤣😂🤣😂😅😅😅😂🤣🤣🤣🤣

        🫣🙈

        tråkit skämt

      Det var drömmen när jag bodde i Barcelona! Enda McDonalds på väg hem hade bara drive through på natten. Inte alla taxis gick med på att köpa fyllemat:(

        Tror hon menade att chauffören ville stanna och köpa donken alltså. 😅

    Jag hade en uberförare som frågade ifall det var okej om han stannade vid en mack och köpte något att dricka, vilket det var. Han frågade även om jag ville ha något men sa nej

      Fint av dig! Han kanske verkligen behövde dricka något, och då är nog tryggare för alla i trafiken att han fick det.

        Eller också skulle han ju kunna handla när han släppt av sin kund.

          Man åker mellan kunder och kan inte ”bara” handla då du kan få ett pling om väntande kund medan du kör den befintliga eller precis efter du checkat ut dig ur ruten. Fint att TS sa ja, hade absolut också sagt ja! 🙂

          Det va en rätt lång körning, ca 45 min /ts

    Uber-förare har slavliknande arbetsförhållanden. Jag skulle aldrig anlita det skitbolaget.

      Tror knappast förarna tackar dig för att du bojkottar dom

        skulle varken anlita ett taxibolag eller uber – det är överkonsumtion så jag avskyr alla som jobbar med det

          avskyr på riktigt alla människor som kör taxi eller liknande?

            all resturangpersonal också – det är onödigt med 10 resturanger på samma gata

            de borde ersättas med en bamba som endast serverar klimatsmarta rätter – du får en kub av ihopmosade bönor och linser

              Ja då är jag med dig till 100%

          Överkonsumtion 😭😂 hahahahha

          Bara en liten sak … taxibolagen är också ofta de bolag som anlitas för särskilda transporter av t.ex. barn med särskilda behov som ska till skolan, personer som ska få färdtjänst … under pandemin: transport av massor med prover.

      Du väljer själv när du vill jobba och hur mycket, på vilket sätt är det slavliknande?

      Tror du har en felaktig bild av uber.

        Eftersom Uber håller låga priser är ersättningen till chauförerna låg. Många vittnar om att de behöver jobba 10-12 h per dag för att få en dräglig lön att leva på. Gig ekonomin erbjder inte heller anställningstrygghet och kollektivavtal, vilket är bra att ha om du vill ha mer än garantipension när du en gång vill sluta jobba.

          Är helt förvånad över att folk inte tycker detta är felaktigt. Samt att det även konkurrerar ut bolag där människor har drägliga avtal och löner.

            Vanliga Taxi har skitavtal också. Dom får arbeta så många timmar för att få det att gå ihop. Det är dock säkrare för dig som kund med andra bolag än Uber.

      Du kan vara din egen, och ansluta dig till Uber. Vem som helst kör runt i Uber.
      Skulle aldrig sätta mig i en Uber.

      Sannolikt behövde föraren fråga eftersom hen skulle riskera avstängning eller sanktion om hen inte hade tillräckligt mycket körtid/inte tog uppdrag på det sätt Uber kräver. Sjukt att de ställer sådana krav men tar 0 ansvar som arbetsgivare.

      Ska man ta taxi ska man ta Taxi Stockholm, det är enda bolaget i Sverige (!) med kollektivavtal.

    Nu åker jag inte Uber, men har jag tid så är jag alltid hjälpsam när jag ser att någon verkar behöva det, även när dom utövar sitt yrke. Kanske dirigera hur en förare ska köra om hen kör fel trots flera försök?
    Jag tycker allmänt att folk ska vara mer hjälpsamma istället för att kritisera folk som försöker och sliter, och sen tycka att dom är dåliga eller olämpliga. Folk hånar, filmar och tittar istället för hjälper. Inte konstigt att samhället är som det är.

      Fast kan man inte läsa en GPS eller ställer oprofessionella frågor så har man inte valt rätt yrke. Har du samma åsikter när det kommer till influencers som inte gör rätt?

        Människor som jobbar som taxiförare, matbud osv. jobbar nog där dom jobbar då det är det jobbet dom fick. Att dom jobbar istället för att bli försörjda av oss, trots att dom knappt kan språket, borde vi uppmuntra istället. Det är på jobb man lär sig svenska allra snabbast och snart kan dom köra felfritt, stava svåra svenska platsnamn och prata svenska så du förstår vad dom säger. Det är så integration funkar. Att en priviligierad influencer, som inte kämpat en dag i sitt liv i jämförelse, inte kan följa skatteregler, har jag inga sympatier för.

          Kan hålla med dig. Först klaga på invandrare som lever på bidrag, sen klaga på när de tar de jobb ingen annan vill ha för att man bara jobbar under sådana anställningsvillkor om man verkligen måste. Du får ju också vad du betalar för liksom.

            Man får det man betalar för och världen man förtjänar.

          Det är ju premiumpriser på taxi, för de pengarna förväntar jag mig att inte få en djungel-George som förare som varken kan språket eller trafikreglerna.
          Ni andra kan ju betala dyra pengar för att leka integration om ni vill.

            Det är ju verkligen inte premiumpengar på Uber.

      Du har rätt, inte konstigt att samhället är som det är när fel folk anställs, folk som inte kan utöva sina yrken.

      Är du alltid hjälpsam när du har köpt en tjänst eller vara? Berättar för en massör hur man masserar benen, en barista hur man gör en latte, killen på 7/11 hur man slår in ett paket cigg, eller för städhjälpen hur man rengör en spegel? Varför ska inte deras chef göra det? Du betalar alltså fullt ut för en tjänst men får också avsätta tid, oavlönat, för att utbilda en person. Grattis!

      Det är skillnad på att hjälpa en person i kassan som slagit in fel vara, och att berätta för personen ifråga HUR man gör.

        Alltså, jag har varit med och hjälpt en utländsk byggarbetare som kämpat med fel verktyg eller 0 verktyg, med en uppgift som har varit skadligt för hans hälsa, pga girig svensk arbetsgivare som inte har gett arbetaren rätta verktyg. Min man ryckte ut med sitt verktyg och hjälpte mannen att göra klart så han kunde gå hem för dagen. Jag erbjöd dricka, bullar, och förklarade att hans arbetsgivare bryter mot flera paragrafer i arbetsmiljölagen. Han var en duktig byggare som kunde bra engelska, och var noggrann på sitt jobb men blev utnyttjad och vågade såklart inte hävda några rättigheter då han hade sin familj här att försörja.
        Så ja, ser jag att någon kämpar och uppenbart blir felbehandlad av sin arbetsgivare, så hjälper jag om jag kan. Jag tittar inte på, för jag vill ha ett samhälle där jag får hjälp om jag någonsin behöver det. Jag ogillar människor som viftar med pengar och med hjälp av dom avsäger sig ansvaret som medmänniska, och tom utnyttjar fattigare människor. Det krävs oftast väldigt lite effort att vara en bra människa.

          Jättefint. Men när jag bokar taxi för att ta mig till flygplatsen så vill jag gärna hinna dit innan planet lyfter.

            Din chans att hinna i tid ökar om du hjälper föraren att navigera rätt om han uppenbarligen om och om igen kör fel, och du vet hur man kör rätt. Det kan faktiskt liksom löna sig att hjälpa sina medmänniskor ibland…

              Nja, chanserna är bäst om han kan köra och följa en GPS. Jag har inget lokalsinne, det är därför jag inte kör 😅😅

      Ja alla har vi varit nya på jobbet.

      Eller också är samhället som det är för att vi inte kräver att folk ska ha kunskap om sitt yrke? Lalla runt och lajva taxichaffis kan ju vem som helst göra då eftersom kunderna så gärna hjälper till. Skulle du acceptera att till exempel en läkare behandlade sina patienter på samma sätt?

        Jag förutsätter att taxiförare har förarkort och har fått och klarat av utbildningen för att få det. Läkaren har klarat av sin utbildning och har sin legitimation. Oavsett har jag inga problem med att hjälpa någon av dessa personer om dom uppenbart verkar behöva hjälp och om jag kan hjälpa till. Om jag ändå är där. Är du också en sån som sitter på ett hemligt recept på en blåbärspaj som du inte vill dela med dig av, trots att din omgivning bjuder dig äckliga pajer i jämna mellanrum?
        Jag menar, du får väl inte betalt för din tid och effort att skicka ett sms med receptet….

          Du har ju helt missat poängen. Trots förarkort klarar uppenbarligen vissa taxichaufförer inte av sitt yrke. Är det upp till oss då som kunder, och som betalar för en tjänst, att ”hjälpa” dem? Eller vore det bättre om arbetsgivaren ställde krav och såg till att utbilda sina anställda för att kunna leverera den tjänst som kunderna faktiskt betalar för?

      Henrietta, du betalar för en tjänst, då ska den som utför den veta hur man ska göra. Går du in i restaurangköket och hjälper till att laga maten också?

        Henrietta har väl aldrig skrivit en kommentar på denna blogg som inte går ut på att hon ska framstå som bättre än de bästa. Så även här. I verkligheten är hon garanterat skitdryg mot all servicepersonal.

        Suck… Näe, men jag gnäller inte i onödan, och om strömmen i restaurangen går och jag sitter bredvid en röd knapp där det står ”tryck här vid strömavbrott, så att ljuset kommer tillbaka och spisarna börjar funka igen så alla kan få mat” så trycker jag på knappen trots att det inte är min restaurang, inte mitt jobb och jag inte får betalt”. Jag behöver inte göra allas jobb åt dom, men jag kan hjälpa till så att dom kan göra sina jobb om det är nånting relativt enkelt som jag kan göra. Inte bara sitta där och sura av någon principskäl. Herregud.

          Vilken dum jämförelse du gör.

          Håller inte med i allt som Henrietta skriver men herregud, här är ni verkligen bara dryga. Men man kan inte förvänta sig något annat av ett kommentarsfält fyllt ut av människor som aldrig gör fel.

            Och du tycker inte att Henrietta är dryg?

    Varit med om chaufför som ville tanka, en som ville svänga förbi sin dotter och lämna av lite mat, chaufförer som åker omvägar och de som ”skojar” och låter en tro att de tänker åka till fel adress. Kuuuuul.

    När jag läste detta, tänkte jag: ”Vad tusan läste jag just? Har aldrig hört något så dumt”. Sen läste jag alla kommentarer med ännu värre exempel. Vad är det för fel på folk(chaufförer)?

      Det är Uber.

        Tja, 99% av alla chafförer kör och parkerar som stolpskott…

    Förlåt men jag hade blivit extremt obekväm av frågan. Bara jag som tänker på säkerhet? Ska man som tjej åka in i en biltvätt med en främmande man där det är svårt att ta sig ur bilen samt ingen som ser? ALDRIG I LIVET. Hade rapporterat chauffören.

      Man skulle ju kunna kliva ur bilen innan den åker in i tvätten…?

        Absolut förutsatt att hen inte låser dörrarna och barnlås är på…. Varför ens ta risken tänker jag. Var de inte just de här kalla fakta hade ett avsnitt om. Tjejer som blivit fasthållna och våldtagna när de åkt taxi osv..

          I biltvättar?

    Jag undviker att åka taxi, främst för att de kör som biltjuvar. En gång körde en taxichaufför åt fel håll i en rondell för att gena. En annan gång sa jag till taxichauffören ”Är det inte 40 här?” när han brände på genom stan. Svaret: ”Det är så lite trafik på natten.” Kanske sa han nåt om att det inte var några poliser ute också. Det var svårt att höra vad han sa för han hade ett talfel.

      Du anmälde honom hoppas jag?

    Sätter mig aldrig i en taxi. Vem vet vad de hittar på med en ensam kvinna i bilen.

      Tyvärr samma här. Det hade varit så himla bra om de seriösa taxibolagen kunde jobba med den här bilden. Det har varit många gånger då de hade kunnat få mina pengar men eftersom jag är rädd (bor i Malmö) så har jag istället gått, ringt kompisar efter skjuts eller avstått från vad det nu var jag skulle göra.

      Finns ett taxibolag (tror det drivs i helsingborg?) som kännetecknas av deras rosa taxibil. Det drivs av kvinnor, körs bara av kvinnor och används främst av kvinnor. Kanske idén borde spridas till fler ställen i Sverige?

      Haha ja gud. Kom fram till Stockholm sent en lördagskväll med tåget för några år sen, eller klockan var typ 00.30 i alla fall så typ natt. Satte mig i baksätet som vanligt och sådär, skulle inte så långt, från centralen till ett ställe på Birger Jarlsgatan. Chauffören satt och tittade på mig i backspegeln och jag började känna mig så obekväm och lite rädd. Så sa han ”du vet väl att det är viktigt att passa sig, så man inte hamnar i fel taxibil..?” Jag blev helt ställd, vad i hela friden sa han just?! Så jag sa väl typ ”ja eller..Ja…va”, fumlade verkligen med orden. Och så pekade han på en annan bil ”som det där, det är en svarttaxi, såna ska du passa dig för. Vi som kör Taxi Stockholm kör alltid bilar där det står Taxi Stockholm på”.

      Det gick ju bra, haha. Men jag hann bli skraj. Varför börjar man ens säga på det viset!😅

      Vet inte vad de gula taxibilarna heter, men en kompis hade bokat taxi åt mig en gång och sen när jag skulle betala så ”gick inte köpet igenom”, enligt honom, så jag var tvungen att betala kontant. Satt och gormade åt mig på sitt språk. Pengarna stoppade han i sin plånbok. Anmälde ärendet till taxibolaget men fick aldrig tillbaka några pengar eller nåt och köpet hade visst gått igenom då det fanns på kontoutdraget.

      Så Numera åker jag bara Taxi Stockholm, förbetalt i appen. Känns säkrast så.

    Nej skulle inte gå med på något sånt eftersom jag oftast har en tid att passa eller behöver komma fram snabbare om jag tar taxi. Har varit med om att en uber-chaufför behövde stanna och tanka på vägen innan han hämtade upp mig. Just den gången behövde jag åka med mitt barn till akuten så det var ju inte jättekul att stå och undra vart taxin hade tagit vägen när den egentligen skulle ha varit framme på ett par minuter.

      Är man rädd om sig själv och sitt barn så åker man inte Uber.

        Kanske inte hade så mycket till val när man inte har bil själv? Har åkt massor av uber och bolt och aldrig känt mig otrygg. Det här var enda gången jag varit med om att de varit försenade, men nog så irriterande för det eftersom det var en gång jag verkligen ville komma fram snabbt.

          Det finns ju vanlig Taxi. Vem har koll på Uber chaufförerna?

    Min värsta taxiresa var mellan Boden och Luleå med jobbet en gång. Skulle åka taxi vid elva på kvällen, det var vinter, snöigt och såklart vinterväglag. Föraren körde i typ 150 km/h samtidigt som han agerade telefonväxel för alla festglada som ville ta taxi till krogen. Han hade inte handsfree och antecknade adresser på papper så han sen kunde ringa en annan förare och ge körningen. Fyfan!

    En annan gång åkte jag taxi vid tvåtiden på natten i Stockholm. Vid ett rödljus hoppade helt plötsligt chauffören ut ur bilen och gick och skällde på föraren i bilen bakom för att denne hade helljuset på. Blev en aningens förvånad.

      Det förstår jag dock. Helljus bländar och kan leda till en krock

      Ja varför hade du problem med ”den andra gången”?

    Blev utskälld av en taxichaufför när jag, några minuter innan vi var framme, frågade om det var okej att jag ändrade destinationen i appen till 800 meter längre bort då jag kom på att jag hade glömt min cykel där. Blev utskälld med motiveringen att han ville hem. Hade såklart godtagit det som förklaring, frågade ju om det var okej. Men blev gråtfärdig och kände mig så otrygg av att han blev aggressiv och skällde ut mig, så utsatt situation som ensam tjej i en taxi med okänd manlig chaufför…

      Om man är så fruktansvärt känslig….

        Jag tycker inte att det var känsligt. Ibland behöver man inte vara en pick me-girl.

          ?

    Åker aldrig taxi inte värt pengarna 😂

    Har blivit utslängd ur en taxi en gång pga att jag och min pojkvän (nykära) satt och pussades. Inget grovhångel alltså, utan pussar och max en kyss eller två. Helt nyktra. Men han ville inte ha sånt i sin taxi sa han. Har alltid tyckt det var konstigt…

      Han bestämmer i sin bil. Enkelt.

        Jobbigt med den typen av pinne i röven.

      Han blev avundsjuk 😂

    klart det inte är okej. herregud…. 🤮

    När jag var 18 och skulle ta körkort, brukade min körlärare stanna och gå iväg för att köpa sig en glass. Medan jag satt i bilen och väntade. Kunde ta säkert minst 10 minuter. Sen kom han tillbaka med sin mjukglass som han åt medan jag körde.

    Idag hade jag nog bytt körskola…

    Jag var med om något väldigt annorlunda, men härligt när jag åkte med Taxi Stockholm för många år sedan.
    Jag hade festat hela natten och det var en tidig sommarmorgon och jag skulle ta taxi hem från söder. Solen hade precis börjat gå upp och fåglarna kvittrade.

    När vi kom med taxin över Västerbron (en hög bro med fantastisk utsikt över Stockholm) så frågade taxichauffören om det var ok att vi stannade mitt på bron och tittade på utsikten om han stängde av taxametern. Eftersom det var så tidigt på morgonen så fanns det knappt några bilar på bron.
    Absolut sa jag. Så vi stannade mitt på bron, han stängde av taxametern och där satt jag och taxichauffören och tittade på utsikten och soluppgången genom fönsterrutan.
    Efter några minuter så satte han på taxametern och så åkte vi vidare.
    Var en härlig upplevelse!

      Vad härligt! Har åkt många tidiga sommarmorgnar över Västerbron och slås alltid över hur vackert det är. Sen tänker jag alltid på att många hoppat därifrån och då är det inte lika glatt längre.

        Muntergök.

    Med tanke på att uber i efterhand kan debitera dig utöver priset ni kom överens om för början, för att resan tagit längre tid än tänkt, är det ett strikt nej. Sånt kan föraren göra när han inte har en kund i bilen. Dessutom lämnar dom flesta bilarna i Ubers garage om nätterna, så de kan väl tvätta dem där.

    Åker uber i princip dagligen och skulle vilja säga att det största problemet med tjänsten i sig är att GPS:en är värdelös. Jag har två-tre adresser jag åker till väldigt regelbundet och endast en utav adresserna är felfri i gpsen, du knappar in den och du får vägen dit. Enkelt.
    De andra två adresserna ligger extremt centralt men GPSen visar att man ska ner under en bro för att sen köra av den, upp på den, och sen ner igen….Vilket förstås är helt galet. Får höra från förarna hela tiden att ”gpsen visar helt galet”, och de har sällan tillräckligt med erfarenhet och lokalkännedom att hitta själv.
    Inte konstigt att jag sällan kommer fram ordentligt, och ska man beställa upphämtning från adressen får du räkna med tio minuter extra då föraren snurrar runt ett par gånger innan han hittar rätt. Det är trist som fan, men vad är alternativet? Inte som att Uber själva kommer utveckla en korrekt gps.

    Jag har sjukt låga krav på bemötandet i sig, jag vill mest sitta tyst hela resan och är nöjd om föraren inte pratar med mig förutom att säga hej och hejdå. Tycker ändå det gått hyfsat bra trots alla resor jag gjort, det värsta jag varit med om är en förare som släppte av mig på fel adress. Jag sa att det var fel ställe men han sa bara tyst och väldigt bestämt ”Jag har en annan kund att hämta, kliv ur bilen.”.. Så jag vågade inte annat än att kliva ut.
    Tycker ändå den enskilda händelsen är ganska ”snäll” med tanke på hur vissa här målar upp taxi situationen som att det skulle vara en death trap. Det är klart det kan hända saker,och jag tvekar inte på att det har hänt. Men om något skulle hända finns det iaf gps location och nöd situations knapp i appen, och namn och efternamn på föraren går att lämna över till polisen. Är ju inte svarttaxi liksom (vilket jag aldrig skulle sätta mig i).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.