Hooligans

Originaltitel: Hooligans
Regissör:Lexi Alexander
Utgivningsår:2005
Längd: 109 min
Antal betyg:6944 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Hooligans:

Två månader innan examen blir journaliststudenten Matt Buckner avstängd från skolan för en överträdelse han inte gjort. Han tar sin tillflykt till London där han får bo hos sin syster Shannon och hennes man Steve. Genom Steve kommer Matt i kontakt med en grupp fotbollshulliganer. I detta sammansvetsade gäng känner Matt för första gången att han har någonstans där han passar in och är del av en gemenskap. Han går helt upp i denna nya värld, en värld som består av fotboll, våld och blind lojalitet. Frågan är hur långt Matt är villig att gå för sina nya vänner?

Liknande filmer

Titel: The Football Factory
Originaltitel: The Football Factory
Regissör: Nick Love
År: 2004
Genre: Drama, Kriminalare
Film nr.: 17493
The Football Factory
Titel: Green Street Hooligans 2
Originaltitel: Green Street Hooligans 2
Regissör: Jesse V Johnson
År: 2009
Genre: Drama
Film nr.: 70880
Green Street Hooligans 2
Titel: Cass
Originaltitel: Cass
Regissör: Jon S Baird
År: 2008
Genre: Drama, Kriminalare
Film nr.: 68261
Cass
Titel: Green Street 3: Never Back Down
Originaltitel: Green Street 3: Never Back Down
Regissör: James Nunn
År: 2013
Genre: Action
Film nr.: 108036
Green Street 3: Never Back Down
Titel: Rumble Fish
Originaltitel: Rumble Fish
Regissör: Francis Ford Coppola
År: 1983
Genre: Drama
Film nr.: 3865
Rumble Fish
- Visa fler...

Skådespelare:

Elijah Wood, Charlie Hunnam, Claire Forlani, Marc Warren, Leo Gregory, Henry Goodman, Geoff Bell, Rafe Spall, Kieran Bew, Ross McCall, Francis Pope, Christopher Hehir

Manus:

Lexi Alexander, Dougie Brimson, Josh Shelov

Genre:

Drama, Kriminalare

Alternativ titel:

Green Street Hooligans, The Yank

Produktionsland:

USA, Storbritannien

Recension Hooligans

- Shaun sätter betyg 3 och skriver:
Efter att Matt Buckner, som spelas av Elijah Wood, blivit relegerad från det amerikanska universitetet Harvard, efter att felaktigt ha blivit misstänkt för droginnehav, bestämmer han sig för att resa till England och London för att träffa sin syster. Hennes mans bror, Pete Dunham, är fotbollshuligan i West Hams firma Green Street Elite. Matt lär känna Pete och blir på det sättet involverad i huliganvärlden...

Recension av Hooligans - Läs hela!

Filmnummer: 31726
Diskussioner om Hooligans  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Hooligans (554 st)
Bumbi78 (Anmäl)   08:09 15/5
Jag som varken är speciellt intresserad av fotboll eller tillhörande huliganism tyckte den här var helt okej. Bra driv i dramat och våldet ger en bitter eftersmak även om det trots allt glorifieras en aning även om det nog inte ska göra det. Grodan frodo gör heller inte bort sig bland engelsmännen.
Vikinget (Anmäl)   23:23 14/3
Var ett tag sedan man såg den här så jag tyckte att en omtitt var på sin plats och den var ungefär lika bra som jag ville minnas. Det är ju oerhört intressant att se huliganismen från insidan på det här viset, även om det bara är på film. Dock känns den ändå ganska trovärdig. Elijah Wood tycker jag inte riktigt passar in i rollen men låt gå. Sen känns historien lite väl ryckig emellanåt, den fortsätter lite för snabbt framåt. Jag tror att filmen hade vunnit på att vara cirka 30-45 minuter längre.
Scooterpie (Anmäl)   28/12 2013
Hur kan man tycka att det är våldsromantiserande? Den beskriver ju ganska målande hur hemskt våldet är. Fantastiskt film på många sätt tycker jag.
Solidus (Anmäl)   15/12 2013
Obehaglig dokumentation över fotbollshuliganer i England. Filmen gör ett gott jobb med att skildra gemenskapen, men också skildra det vedervärdiga våldet som driver huliganerna. Elijah Wood funkar bra i rollen som nykomling, men det är resten av skådespelarna som känns mest trovärdiga i sina roller. Rå och smutsig som bara brittiska produktioner kan få till. Mycket bra!
Andreas_ (Anmäl)   22/11 2013
Jag är väldigt kluven när det gäller denna film, första gången jag såg den så hade jag så klart ingen aning om hur allt skulle sluta och den gav mig ett starkt intryck, och jag tyckte då att den var väldigt bra, men nu när man ser om den många år senare så uppfattar man den på ett helt annat sätt och man ser helheten mycket bättre, och då är den inte lika bra, för det är tyvärr ett par hemska "plot holes" här och var som verkligen förlöjligar hela filmen, och sen är trovärdigheten väldigt låg på hela manuset. Sen att den glorifierar huliganer är ju bara det ett stort skämt, och försöka få dom att framstå som "vemsomhelst" men det är ändå inte dåligt, utan Lexi Alexander lyckas ändå göra en riktigt spännande och underhållande film, speciellt om man ser den första gången, och jag tycker även skådisarna gör ett riktigt bra jobb, framförallt Elijah Wood som spelar "nörden" som kommer över Atlanten och hamnar med huliganerna och Charlie Hunnam som ledaren med stort hjärta, som tar honom till sig, så om man bortser från att huliganism inte är bra, utan bara tar det som en välspelad drama om nära vänner med en extremt stor passion för sin stads fotbollslag, så är detta helt okej ändå. Betyget efter en andra titt landar på en Medel 3:a
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Hooligans
  Gå till filmforum  Till filmforum
Tävlingar
Se filmen
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Entertainity AB © 2000-2012 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
annons
annons
clock
Svensk titel (T)
Originaltitel (O)
Regissör (R)
Manus (M)
Skådespelare (S)
Land (L)
År (Å)


Sök medlem
Avancerad sök