Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 2 072 Besökare idag: 9 461
annons
annons
Laddar...
 

The Impossible

Originaltitel: Lo imposible
Regissör:Juan Antonio Bayona
Utgivningsår:2012
Längd: 114 min
Antal betyg:1872 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om The Impossible:

Maria, Henry och deras tre söner är på semester i det tropiska Thailand. När familjen njuter av solen vid poolen slits paradiset i bitar av den enorma våg som drar med sig allt i dess väg och splittrar familjen. Baserad på en sann historia om en av de tusentals familjer som drabbades av den ofattbara katastrofen 2004.
Se filmen på Headweb
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: Tsunamin - efter vågen
Originaltitel: Tsunami: The Aftermath
Regissör: Bharat Nalluri
År: 2006
Genre: Drama
Film nr.: 49558
Tsunamin - efter vågen
Titel: Vinyan
Originaltitel: Vinyan
Regissör: Fabrice Du Welz
År: 2008
Genre: Drama, Thriller, Skräck
Film nr.: 64771
Vinyan
Titel: Poseidon
Originaltitel: Poseidon
Regissör: Wolfgang Petersen
År: 2006
Genre: Action, Thriller, Äventyr
Film nr.: 41094
Poseidon
Titel: The Theory of Everything
Originaltitel: The Theory of Everything
Regissör: James Marsh
År: 2014
Genre: Drama, Romantik
Film nr.: 111252
The Theory of Everything
Titel: Unbroken
Originaltitel: Unbroken
Regissör: Angelina Jolie
År: 2014
Genre: Drama, Action, Krig
Film nr.: 110436
Unbroken
- Visa fler...

Skådespelare:

Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland (III), Samuel Joslin, Oaklee Pendergast, Marta Etura, Sönke Möhring, Geraldine Chaplin, Ploy Jindachote, Jomjaoi Sae-Limh, Johan Sundberg, La-Orng Thongruang, Tor Klathaley, Douglas Johansson, Nicola Harrison

Manus:

Sergio G Sánchez

Genre:

Drama, Thriller

Produktionsland:

Spanien

Recension The Impossible

- dirtypoison sätter betyg 3 och skriver:
Det är en film som följer en viss familj under tsunamikatastrofen '04. Det jag frågade mig själv innan jag såg den var varför denna film gjordes? Visst, det är en spännande story om hur en familj överlever en katastrof som påverkade tusentals människor världen över. Men varför dra upp detta nu? Vi får följa Ewan McGregor och hans fru Naomi Watts med deras tre söner. Första akten innan tsunamin...

Recension av The Impossible - Läs hela!

Filmnummer: 99051
Diskussioner om The Impossible  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om The Impossible (128 st)
Qhunden (Anmäl)   17:58 27/3
Ja så här skulle ju i alla fall inte jag välja att filmatisera tsunamikatastrofen efter vad jag har sett i diverse dokumentärfilmer. Visst är det välgjort och en del oundvikligen gripande scener, men dialogen är stundtals usel och manuset substanslöst. Det handlar bara om att wrappa en jävligt tragisk händelse med random dålig story och massa stråkar för att dra in deg. Krydda med klyschor efter smak. Finns ingen uppriktighet eller hjärta, bara Effekt med stort E. Bra barnskådespel dock!
Christofer (Anmäl)   07:42 6/2
Fick ärligt talat ont i magen under vissa stunder. Sanslöst välgjort och autentiskt. Femman är inte långt borta, men det är ändå nånting som saknas, utan att kunna komma på exakt vad.
Canaletes (Anmäl)   28/12 2014
Rätt gripande film att se på, har fått tårar på ca 0,2% av filmerna jag sett i mitt liv men här fick jag fan det, vissa scener är rätt fruktansvärda och ännu mer om man verkligen lever sig in i filmen. Dock ingen riktig toppenfilm, första 15 min är där allt händer men sen är resten av filmen rätt förutsägbar (näää?!) och det är samma scener igenom hela filmen vilket gör att den kan kännas tråkigt, man försöker att göra det mer spännande med musiken med det blir bara onödigt spännande, nästan lite så att man tycker att det är taskigt gjort. Tycker att man borde se mycket mer av det som händer sen när man flyger tillbaka och allt. Grym och övertygande skådespel! 5.5/10.
DIProgan (Anmäl)   10/9 2014
Mäktigt gripande men tappar lite mot slutet.
Lotso (Anmäl)   12/7 2014
Vad filmen gör är att den visar vilken hemsk tragedi detta var och den visar det ganska bra och filmskaparna har verkligen skapat miljöerna fantastiskt bra då det känns som man är tillbaka till den där hemska dagen. Är det ett mästerverk? Verkligen inte, Är den 100% verklighetstrogen? Det vill jag inte påpeka, Har den lite små problem här och där? Definitivt men till skillnad från andra filmer som inte tar dess källmaterial på största allvar gör denna filmen ett ganska så bra jobb på det och är en av de bättre naturkatastrof filmerna jag har sett.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till The Impossible
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Entertainity AB © 2000-2014 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor