F1-stjärnans stulna Ferrari
Gerhard Bergers Ferrari är återfunnen efter 28 år - Foto: Roland Weihrauch/TT/Metropolitan Police

F1-stjärnans stulna Ferrari återfunnen efter 28 år – i Japan

År 1995 blev F1-stjärnan Gerhard Berger bestulen på sin Ferrari F512 M. Efter 28 år har bilen nu hittats på andra sidan jorden, i Japan.


Det var i april 1995, medan österrikaren Gerhard Berger tävlade i San Marinos Grand Prix på Imola-banan i Italien, som hans nya Ferrari F512 M blev stulen.

Nu, hela 28 år senare, har The Metropolitan Police i London hittat bilen efter en utredning på bara 4 dagar. Det avslöjar man i en pressrelease.

Det går fortfarande att få miljöbonus — men inte länge till

Anmäldes av Ferrari

Det var i januari i år som polisen kontaktades av Ferrari själva, efter att biltillverkaren under 2023 utfört kontroller på en bil som såldes av en handlare i Storbritannien till en amerikansk köpare.

Kontrollerna visade att bilen hade rapporterats som stulen, och The Metropolitan Police satte genast sitt team för stulna fordon i arbete.

Trots 28 år på rymmen ser bilen välbevarad ut - Foto: Metropolitan Police

Man lyckades avslöja hela bilens historia, och att den hade skeppats till Japan strax efter att den blev stulen. Under slutet av 2023 importerades bilen till Storbritannien.

Efter utredningen flyttades F1-stjärnans Ferrari till polisens förvaringslokal för stulna bilar, för att förhindra att den exporteras från landet.

Kinesiska bilar samlar ”känslig data”: kan vara säkerhetsrisk

Ferrari värd över 4,5 miljoner

F1-stjärnans Ferrari uppskattas av polisen att i dag vara värd över 4,5 miljoner kronor.

Poliskonstapel Mike Pilbeam är stolt över att man lyckades hitta en så pass dyr bil som var försvunnen i hela 28 år på bara 4 dagars arbete.

Arbetet innefattade enligt Pilbeam att kontakta myndigheter från hela världen, Ferrari och internationella bilhandlare. Det kritiska var att kunna dokumentera bilens historik, för att hindra den från att exporteras från landet.

Utredningen kring Gerhard Bergers stulna Ferrari F512 M pågår fortfarande, och ingen har arresterats för stölden.

En annan F1-förares bil som stals vid samma tillfälle saknas fortfarande.

Bensinpriserna är för låga – enligt Trafikverket

Mest miljövänliga bilen är inte en elbil — enligt ny studie

Bil