Anna Book
I helgen la Anna Book ut en toplessbild på sin Instagram – och följarna hade genast frågor... - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Därför var Anna Book naken i källarförrådet: "Befriande..."

Nu berättar Anna Book sanningen om den toplessbild som hon la ut på Instagram i helgen, som resulterade i väldigt många nyfikna frågor från följarna. Vad gjorde Anna i källaren? Varför är hon nästan helt naken? Vem tog bilden? Och varför...?


Det var i helgen som Anna Book, 52, delade med sig av ett väldigt känslosamt inlägg och en serie bilder som visade hur hon sett ut genom åren. Anna skriver att man inte blir lycklig bara för att man är smal eller har lite mer synliga muskler, och hon frågar sig sedan varför vi människor har så mycket olika komplex.

"Jag är en kvinna mitt livet, lever i en trygg kärleksfull relation med min man sen 25 år. Har inga behov av att bli tittad på, jag försöker bara fortsatt må bra. Jagar inte längre en smal eller "perfekt" kropp, det är olika för alla & VAD är perfekt? MITT fokus är att bara må bra & vara frisk, stark, sund för mig själv & familjen", skrev Anna bland annat.

Anna Book år 2017. Bildkälla: Stella Pictures.

Anna berättar även om hur hon under hela sin karriär har blivit utsatt för folks dömande blickar, och hur hon tröttnat på att folk spekulerar om hennes kropp. Nu har hon helt enkelt fått nog.

"Det har alltid varit ett sjukt fokus på min kropp & vikt, där främlingar varit gränslöst elaka, vädrat sina åsikter & dömt mig. Det tänker jag inte ta åt mig mer av", skriver hon.

Anna Book lägger ut privata bilderna på Instagram

I inlägget på Instagram la Anna in flera bilder, och bland selfies, bikinibilder och closeups på allt från hennes solbränna till magrutor och underkläder så var det en bild som stack ut lite extra mycket...

Ett foto visar nämligen Anna topless i bara trosor. Och bilden är tagen i ett källarförråd (!). Trots det allvarliga ämnet som Anna skrev om så var det många följare som fastnade just för den bilden, och frågorna hopade sig. Varför var Anna naken? I ett förråd? Vem tog bilden?

Anna Book delade med sig av privata bilder på sin Instagram. Bildkälla: Stella Pictures.

I början var Anna lite sparsam med detaljerna.

"Förrådsbilden har en mycket ROLIG historia bakom sig. Det var dock inte min idé MEN väldigt befriande att våga och vi var rätt säkra då tidpunkten var sådan att det var låga risker för att nån skulle komma och jag hade en morgonrock precis bredvid", skrev Anna.

Hon förtydligade att hon inte gick ner helt naken till förrådet för att hämta julpyntet.

"Vad, varför, hur, med vem??? Frågorna är säkert många, men detta får räcka för nu", skrev Anna.

Anna Books bilder väckte genast reaktioner. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Anna Book hyllas av följarna 

Men kort efter så valde Anna att berätta vad det var som faktiskt hände, och hur det kom sig att toplessbilden togs. 

Hon berättar att en av hennes gayvänner utmanade henne och peppade henne att vara stolt över sin kropp och resa.

"Det var väl inte så farligt. Ingen kom till skada inte ens min vän – han tyckte jag var grym och för mig är det ett roligt minne. Första och sista gången jag lovar. Men det finns väl värre saker folk gör på olika ställen tänker jag. Åkte ju som sagt var inte i mina stringtrosor i hissen och knallade runt i porten", skrev Anna i sitt kommentarsfält.

Annas fans och följare blev verkligen eld och lågor av både Annas starka budskap men också av de fina bilderna, och i kommentarsfältet öste de fina orden in. 

Anna Book berättade om sanningen bakom nakenbilden. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!