Anna Book
Anna Book har ofta fått frågor om varför hon använder filter på sina bilder. - Foto: Stella Pictures, Instagram/Annatoledanobook

Anna Book svarar på frågan alla undrar om hennes bilder

Att Anna Book använder filter på sina bilder då och då har provocerat en del av hennes följare i åratal – och det var även den bakomliggande orsaken till att Pernilla Wahlgren gick till attack mot Anna Book och inledde det infekterade "filterbråket".


Anna Book, 53, har över 55 000 följare på Instagram. Där uppdaterar hon flitigt om vad som händer i hennes liv. Följarna får ta del av inblickar i vardagens med maken Roberto och familjen, recept, resor och en del funderingar kring livet i stort.

Under åren har Anna Book blivit känd för att inte dra sig för att säga vad hon tycker om saker och ting. Mycket uppmärksammat blev det infekterade bråket mellan Pernilla Wahlgren och Anna Book, som började med att Anna Book riktade en känga mot de av hennes följare som ifrågasatte hennes användande av filter på bilder. 

Anna Book. Bildkälla: Stella Pictures.

Anna menade att de som kritiserade henne var "bitterkärringar". Då klev Pernilla in och tyckte till.

”Men snälla. Nu måste jag reagera. Det är helt okej att använda olika filter om man tycker det är kul. Men då får man också ta att vissa som ser bilden kommenterar detta, och stå för det. Vissa av dina bilder har ju ett hitte på-filter som barn mest brukar använda", skrev Pernilla.

Pernilla Wahlgren och Anna Book rök ihop i ett filterbråk. Bildkälla: Stella Pictures.

Det blev startskottet för en långdragen konflikt mellan Anna och Pernilla, som fortsatte när Anna sände live och anklagade Pernilla för mobbning. Pernilla i sin tur bloggade om bråket, och skrev då:

"När jag får höra att Anna sitter och sänder live och lägger ut inlägg och gud vet vad, där hon gråter och pekar ut mig som en nätmobbare ena sekunden, och kommer med personangrepp och förtäckta hot (piiiinsamt) i nästa – så måste jag säga ifrån", skrev Pernilla.

Anna Book om varför hon använder filter

På Instagram bjuder Anna Book då och då på selfies, och precis som många andra så använder hon sig ibland av filter – något som inte bara tycks irritera Pernilla Wahlgren... 

I söndags la Anna Book ut en selfie och önskade samtidigt sina följare en fin dag, och tackade för att de fortsatt att följa henne.

Genast var en följare framme och frågade om Anna använt sig av AI för att göra bilden.

"Nej, Instagrams Parisfilter fotat i fint solljus", svarade då Anna.

En följare undrade om Anna Book använt sig av AI.

Även en annan följare hoppade då in och kritiserade att Anna använde filter.

"Varför inte vara naturlig på bilder istället för filter?", skrev en följare.

"Vi alla gör som vi vill", svarade då Anna Book.

Anna Book svarar på varför hon använder filter.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!