Casper Janebrink och Therese
Här är allt du vill veta om Casper Janebrink – Karriären med Arvingarna, uppbrottet från ex-frun Helena, nya flickvännen Therese och allt om hans bröder och familj. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Sanningen om Casper Janebrinks flickvän Therese – det gjorde hon innan de träffades

Casper Janebrink är känd som den charmige sångaren i Arvingarna – där han har hållit ställningarna i 35 år. Men även utanför scenen är Casper en person som vi svenskar är riktigt nyfikna på. Här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna som googlas om Casper Janebrink – bland annat allt om hans föräldrar, bröder, fru, flickvän, barn och så det nya huset.


Casper Janebrink ålder – hur gammal är han?

Dennis Casper Janebrink föddes den 2 januari 1970. Det betyder att han under 2024 är 54 år gammal, och år 2025 så fyller han 55 år.

Casper Janebrink. Bildkälla: Maja Suslin/TT Bild

Casper Janebrink föräldrar – vem är hans mamma och pappa?

Casper Janebrink har verkligen dansbandet i blodet. Hans pappa är ingen mindre än Göran Dennis Janebrink. Dennis var basist i det svenska dansbandet Flamingokvartetten som bildades 1960. Caspers mamma heter Ing-Marie Janebrink.

Hur många bröder har Casper Janebrink?

Casper Janebrink har flera bröder. Sammie Janebrink (född 1972), Christopher Janebrink (född 1990) och Alexander Janebrink (född 1993). Caspers lillebror Christopher är även han dansbandsprofil. Han spelar nämligen i dansbandet Glennartz.

Var Casper Janebrink ung när han slog igenom?

Arvingarna bildades 1989. Då var Casper Janebrink bara 19 år gammal – så ja, Casper Janebrink var ung när han slog igenom.

Arvingarna 1993. Samma år släppte de sitt andra album "Eloise". Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

Är Casper Janebrink med i Arvingarna?

Ja, Casper Janebrink är sångare och basist i dansbandet Arvingarna. Andra medlemmar i gruppen är Lars "Lasseman" Larsson, Tommy Carlsson och Kim Carlsson.

Har Casper Janebrink flickvän eller fru?

På alla hjärtans dag 2022 så meddelade Casper Janebrink att han och hans fru Helena Janebrink, med vilken han fick två barn, skulle skiljas efter 23 år som gifta. 

Helena och Casper Janenbrink år 2007. Bildkälla: Bertil Ericson/TT Bild
Helena och Casper Janebrink år 2011. Bildkälla: Stella Pictures

Beskedet om skilsmässan slog ner som en total chock – och kort efter att det stod klart att de skulle skiljas så avslöjades det att Casper hade träffat en annan tjej – och att hon var gravid...

Vem är Casper Janebrinks flickvän Therese Andersson?

Tjejen som Casper Janebrink hade träffat bakom ryggen på Helene var mäklaren Therese Andersson. De träffades på ett gym där de bägge tränade.

Casper Janebrink och Therese Andersson. Bildkälla: Stella Pictures.

I en intervju med Aftonbladet så berättade Casper Janebrink senare att han och Therese träffats "bakom kulisserna" ett tag. Det faktum att Casper varit otrogen mot Helena med Therese var något som väckte väldigt starka reaktioner hos fansen.

– När man har pratat om det här med otrohet har det ju kommit ett och annat. "Jag visste inte att du var sådan, fy…". Men det händer faktiskt varje dag runtom i världen. Det är såklart inte schysst att vara det. Men det har trots allt varit väldigt mycket positivt också, har Casper Janebrink berättat för Aftonbladet.

Casper Janebrink och Therese Andersson. Bildkälla: Stella Pictures.

I en intervju med Expressen har Casper berättat vad det var hann föll för. 

– Therese är en glad, positiv och utåtriktad tjej. Det var det jag fastnade för, berättade Casper för Expressen.

Men vem är Therese då? Therese Andersson föddes den 26 augusti 1988, vilket betyder att hon sommaren 2024 fyller 36 år. 

Hon jobbar som sagt som mäklare, idag på mäklarfirman Bjurfors i Partille. Där tycks hon specialiserad på att sälja villor. 

Innan hon valde mäklaryrket så har hon enligt Bjurfors hemsida jobbat med andra serviceyrken – både i Sverige och utomlands.

Therese Andersson och Casper Janebrink. Bildkälla: Stella Pictures.

Har Casper Janebrink barn?

I slutet av september 2022 så föddes Caspers och Thereses son Hugo. Sedan relationen med Helena har Casper barnen Alice och Felix Janebrink.

Hur gamla är Casper Janebrinks barn?

Alice Janebrink föddes den 6 augusti 2003 och är idag 20 år gammal. Felix Janebrink föddes den 10 augusti 2005. Han är idag 18 år gammal, och i augusti 2024 så fyller han 19 år. 

Hugo Janebrink som föddes i september 2022 fyller två år 2024.

Var bor Casper Janebrink?

Sommaren 2022 så kunde Nyheter24 rapportera om att Casper Janebrink hade köpt sig ett nytt hus efter skilsmässan från Helena. 

För 5,5 miljoner kronor fick Casper ett 153 kvadratmeter stort hus i Lerum, byggt 1972. Utöver boytan fick Casper även en generöst tilltagen tomt på 883 kvadratmeter. Där bor Casper tillsammans med Therese, som flyttade in i huset i mars 2023.

Chockerande detaljen i Casper Janebrinks sovrum: "Vad är det för...?

Har Casper Janebrink Instagram?

Ja, Casper Janebrink har Instagram. Du hittar honom under namnet @casperjanebrink

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!