Dumpen avslöjade Robinson-pedofilen
Den kontroversiella sajten Dumpen, som drivs av Patrik Sjöberg och Sara Nilsson, avslöjade den 50-årige mannen. - Foto: Andreas Hillergren/TT Bild, Fotograferna Holmberg/TT Bild

Robinson-pedofil upptäcktes av Dumpen: "Särskilt hänsynslös"

Den kontroversiella sajten Dumpen fick upp ögonen för mannen i 50-årsåldern som även har varit med i TV4-programmet Robinson. Det visade sig att mannen är en hänsynslös pedofil, och nu har domen fallit.


Det var den kontroversiella sajten Dumpen som först fick korn på den svenska mannen i 50-årsåldern.

Sajten Dumpen drivs av Patrik Sjöberg och Sara Nilsson. Sedan 2021 har de jagat pedofiler genom att låtsats vara barn eller tonåringar som chattar med männen. 

När de fått "napp" av en "gädda" läggs personen ut på deras sajt. Dumpen har mötts av hård kritik från flera håll. "Dumpens digitala pedofiljakt blir en farlig folkdomstol", skrev en krönikör i Arbetet.

Patrik Sjöberg driver sajten Dumpen – som har mött både hyllningar och hård kritik för sitt sätt att arbeta och hänga ut så kallade "gäddor". Bildkälla: Andreas Hillergren/TT Bild

Fyra personer som blivit uthängda på sidan tagit sina liv, något som tidningen ETC har rapporterat om.

Men debattören Kaja Ekis Ekman menade däremot att det arbete Dumpen utför är viktigt. 

"Jag ser en mängd svenska män som är på väg att förgripa sig på barn. Som har dykt upp vid en skogsdunge, en tågstation eller en parkering med en påse sprit och tabletter. Som inte sällan arbetar som ungdomsledare eller i skolan. Jag ser ett stort, allvarligt och underrapporterat samhällsproblem", skrev Ekman i sin debattartikel publicerad på Aftonbladet.

Isabel Adrian bryter med musikprofil efter pedofilanklagelser

Dumpen låtsades vara mamma med 3-årig dotter

I fallet med den 50-åriga mannen, som har varit med i TV4-programmet Robinson, så låtsades Dumpen vara en mamma med en 3-årig dotter. 

"Mamman" skrev till 50-åringen att "barnet bara gråter". Något som han ville höra. 

Dumpen skriver att de spelade upp barngråt från Youtube – och det gjorde 50-åringen så upphetsad att han ringde upp.

"Mamman" bestämde sedan träff med 50-åringen för att han skulle kunna förgripa sig på den fiktiva 3-åringen.

Robinson-pedofilen trodde att han skulle träffa en mamma och hennes 3-åriga dotter, som han skulle få utnyttja. Istället möttes han av polisen. Bildkälla: Fotograferna Holmberg/TT Bild

Men när Robinson-profilen dök upp på platsen så möttes han inte av någon mamma med en liten dotter. Istället väntade polisen där och grep mannen. 

6 kändisar som är pedofiler: "Det finns hundratals offer"

Det hittade polisen hemma hos Robinson-pedofilen

Polisen gjorde en husrannsakan hos mannen och hittade då mängder av övergreppsmaterial på barn. 

Mannen har varit en aktiv pedofil sedan 90-talet, och berättar i förhör med polisen att han även delat material med andra pedofiler. 

I januari åtalades mannen för grovt barnpornografibrott. Nyheter24 har tagit del av stämningsansökan mot mannen, och där står det att läsa att han har haft totalt 348 bilder som är övergreppsmaterial. 289 av dom bilderna är att betrakta som särskilt hänsynslösa.

Han har i sin ägo även haft 38 filmer, med en total speltid på cirka 1 timme och 15 minuter, som betraktades som övergreppsmaterial. 36 filmer, med en total speltid om 1 timme och 2 minuter, betraktas som särskilt hänsynslöst övergreppsmaterial.

"Brottet bör bedömas som grovt eftersom materialet avsett en särskilt stor mängd bilder och filmer där barnen är särskilt unga, där barn utsatts för våld eller tvång eller utnyttjas på annat särskilt hänsynslöst sätt", står det att läsa i stämningsansökan.

Mannen döms nu till fängelse för sina brott. Bildkälla: Stämningsansökan

Nu har domen fallit mot mannen. Straffet blir fängelse i 1 år och 4 månader, något som TV4 var först med att rapportera om. 


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!