Carolina Gynning försökte avråda Carina Berg från att genomgå den stora förändringnen. Men Berg lyssnade inte.
Carolina Gynning försökte avråda Carina Berg från att genomgå den stora förändringnen. Men Berg lyssnade inte. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte.
– Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.


Carina Berg, 46, gjorde fullkomligen succé som programledare för Melodifestivalen 2024. Hon hyllades inte bara av tv-tittarna utan också av kända profiler som Jonas Gardell.

"Tror jag är kär i henne. Hon har världens finaste varmaste utstrålning", skrev Gardell.

Någon som däremot mötte kritik i Mello var Björn Gustafsson. Detta då han under sketcherna låtsades förfölja Carina på ett sätt som liknande stalking. Otäckt, menade kritikerna.

Med miljontals tittare bänkade i sofforna så hade Carina alltid olika glittrande outfits och spektakulära sminkningar för att riktigt höja glamournivån ute i stugorna. Efter så många år i rampljuset – och timmar i tv-sminket – så har Carina snappat upp både det ena och det andra när det kommer till skönhet.

Carina Berg är oftast osminkad till vardags. Mest krut lägger hon istället på att hålla huden i toppskick. Här ser vi henne år 2018. Bildkälla: Stella Pictures.

Carina Berg om sina skönhetsbehandlingar

Som yngre hade hon problem med acne, men med hjälp av receptbelagd medicin så kom hon till bukt med den. När Carina gästade Kakan Hermanssons podd Under huden så berättade hon mer.

– Jag har haft två omgångar av ganska rejäl, tung acne. Den andra gången var när jag började med tv. Bölder på kinderna och helt prickig i pannan, sa hon då.

Utöver medicinen så har Carina Berg de senare åren gjort en rad olika skönhetsbehandlingar så som Dermapen och olika laserbehandlingar. 

Carina Berg. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

I Kakans podd berättade Carina att hennes räddning blev en viss Lena Claesson. Hon äger den väldigt exklusiva S-kliniken på Östermalm i Stockholm. Där får kunderna skräddarsydda behandlingar och det kan då röra sig om medicinsk hudvård och injektionsbehandlingar. 

Kliniken jobbar inte med en fast prislista och är ansedd vara en av Stockholms bästa.

– Hon är banne mig mitt bästa skönhetstips. Hon kan allt, berättade Carina i en intervju med Expressen.

Carina Berg. Bildkälla: Stella Pictures.

Carina Bergs stora förändring

Men att fixa och dona med ansiktet är inte det enda Carina Berg har gjort i skönhetsväg. I det senaste avsnittet av podden Gynning & Berg – Hittar sig själva som Carina har med vännen Carolina Gynning så vill Carolina diskutera Carinas senaste utseendeförändring – som hon faktiskt avrådde Carina från att genomgå.

– Nu vet jag bara en sak som vi måste diskutera. Du har gjort dig väldigt, väldigt blond. När vi såg finalen hade du faktiskt en helt ny frisyr. Den har vi glömt att prata om. Den var helt otrolig, säger Gynning i podden.

Att bleka ett hår så många nyanser ljusare som Carina har gjort är ingen "walk in the park". Det kan slita oerhört på håret. Och det är precis vad som hänt Carina. I podden berättar hon mer om priset hon fått betala för sina ljusare längder.

Carina Berg har varit blond flera gånger under sin karriär. Men så här platinaljus har vi nog aldrig sett henne! Bildkälla: Stella Pictures
Carina Berg har fått betala ett högt pris för sin senaste förändring. Bildkälla: Stella Pictures.

– Jag behöver hjälp nu, säger Carina Berg i podden.

– Vad var det jag sa? frågar Carolina Gynning.

– Du sa "Du kommer förstöra håret". Och jag sa "Det är det värt". Och exakt det har hänt. Jag har förstört det. Jag har platinablonderat. Det är klart att jag har förstört det, berättar Carina Berg.

– FAN BERG! Jag sa ju till dig!, säger Carolina Gynning upprört.

Förvirring efter festbilden på Carolina Gynning: "Hela ansiktet är..."

Carolina Gynning försökte varna Carina Berg

Carina Berg beskriver sedan att hennes hår blev så förstört att "topparna började klippa sig själva". Trots att Carina har gått till en välrenommerad och erkänd frisör så var det helt enkelt oundvikligt.

– Du skulle ha sett borsten. På längderna är det katastrof. Det blev ju ett fras. Jag hade tuggummi-fras berättar Carina Berg.

Carina Berg och Carolina Gynning. Bildkälla: Stella Pictures.

Carolina Gynning gör det klart och tydligt att hon faktiskt varnade Carina Berg å det grövsta.

– Ja, du skrek ju "ta en peruk". Men det gjorde jag inte, säger Carina Berg i podden.

– Det var modigt. Du var modig som gjorde det, avslutar Carolina Gynning.

Slitet eller inte – vi tycker Carina Berg ser helt fenomenal ut som blondin!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!