Influencer dömd för narkotikabrott
En kvinnlig influencer har dömts för ring narkotikabrott. - Foto: Facebook, Janerik Henriksson/TT Bild

Kvinnlig influencer dömd för narkotikabrott: "Polisen kom från ingenstans..."

I våras utförde polisen en husrannsakan hemma hos en kvinnlig influencer på Kungsholmen i Stockholm. I lägenheten hittade de narkotika – och nu har domen mot influencern och hennes två vänner fallit.


Det var i våras som en svensk kvinnlig influencer i 20-årsåldern var hemma i den lägenhet hon tillsammans med en vän hyr i andra hand på Kungsholmen i Stockholm. Även två kvinnliga vänner befann sig i lägenheten den här söndagskvällen. 

Tidigare på dagen hade influencern och en vän varit på Ikea och ätit köttbullar. Sen hade de åkt till området Årsta då influencern tycker om att det är grönt där. Sen hade de köpt en dricka på Ica och tagit en Uber hem.

Kring 21-tiden kände en granne cannabislukt och ringde till polisen. En patrull kallades till platsen, och även de kände cannabisdoften. De lokaliserade vart lukten kom ifrån och knackade på dörren.

– Vi var lite tveksamma och jag var skitskraj och ville först inte släppa in dom, men tillslut så gjorde det. Dom kom från ingenstans och bankade, dom var tre stycken också så vi blev skiträdda, men tillslut så öppnade vi, berättar influencern i förhöret som Nyheter24 har tagit del av.

Kvinnan som öppnade försökte stänga dörren när hon såg polisen. Då tog polisen beslut om husrannsakan.

Tv-stjärna gripen på Sturehof – tog kokain på en måndag

Influencern: "Alltid varit rädd för polisen"

Influencern förstod att det var poliser då de var uniformerade, men hon kände sig ändå oroad.

– För att jag alltid varit rädd för polisen, vi ser ut som vi gör och det finns ett förtryck, säger influencern i förhöret.

När polisen kommer in i lägenheten lägger de märke till att alla tre tjejerna är fnittriga, har släpande tal och glansiga ögon. På bordet ligger det narkotika, och efter husrannsakan hittas en mindre mängd narkotika i en garderob, står det att läsa i förundersökningsprotokollet. 

Polisen tar ut influencern i trapphuset. Polisen uppfattar influencern som väldigt släpig i sitt tal och glansig på ögonen.

Tidigare under dagen hade influencern varit på Ikea och ätit köttbullar. På kvällen rökte hon cannabis med två vänner på Kungsholmen. Bildkälla: Facebook

Influencern själv förnekade att hon hade rökt cannabis, och säger i förhör att hon aldrig har rökt själv men befunnit sig i samma rum där det funnits cannabis. 

Hennes vän berättar i förhör att hon tror att hon och influencern av misstag måste fått i sig drogerna på en efterfest i Hornstull några dagar tidigare. Där hade de frågat en kille om de fick en cigarett, och de hade delat på en cigarett som visade sig vara gräs.

– Vi rökte ciggen och sedan återlämnade och frågade om det var en riktig cigg och de skrattade och sa "nej det är gräs". Sedan åkte vi hem för vi mådde lite dåligt, vi var väldigt fulla också, säger influencerns vän i förhör.

Chefen på Ica Maxi firade med Champagne när Anders Öfvergård greps: "Stjäl regelbundet"

Känd svensk artist tog kokain mitt på dagen på Södermalm – nu döms han

Influencern döms för ringa narkotikabrott

Alla tre åtalades för ringa narkotikabrott. Influencern och en av vännerna nekade till brott, medan den tredje erkände ringa narkotikabrott.

I domen står det att läsa att analysbeskedet visade att influencern hade cannabis i kroppen, och att hon inte kunde lämna någon rimlig och trovärdig förklaring till hur hon skulle ha fått i sig narkotikan.

I mitten av förra veckan föll domen, och det stod då klart att influencern döms till dagsböter på totalt 5 700 kronor. Utöver det ska influencern betala 1300 kronor för provtagningen och analysen. Hon dömdes även att betala en lagstadgad avgift till Brottsofferfonden.

Kvinnan är känd både som influencer men även som nattklubbsprofil. Hon har haft flera stora uppdragsgivare i Stockholms krogbransch. Hon umgås även med flera av Sveriges största influencers, och har synts i både vloggar och på Instagram hos flera större svenska profiler.

Lucianoz första ord om brotten han dömts för: "Jag var ung och dum"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!