Charlotta Björck är med i Bäst i test 2024.
Charlotta Björck är med i Bäst i test 2024. - Foto: Stella Pictures och Oliver Martin Henriquez/TV4

Det skrev Robert Gustafsson i mejlet som fick Charlotta Björck att gråta

Komikern och skådespelaren Charlotta Björck syns i allt från serier och filmer till, nu allra närmast, Bäst i test 2024 i TV4. Men vad vet du egentligen om stjärnskottet? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Björck.


Charlotta Björck ålder – hur gammal är hon?

Charlotta Björck föddes den 6 maj 1985, vilket innebär att hon fyller 39 år under våren 2024.

När gjorde Charlotta Björck SVT-serien Charlotta x 8?

År 2021 gjorde Charlotta Björck humorserien "Charlotta x 8" i SVT. Komikern spelade då åtta olika karaktärer: Receptionisten, Småländskan, BMI-tanten, Mellanchefen, Sköna Farsan, Naturälskaren, Poeten och Sherrydamen. 

Och i Sydsvenskans podcast ”Malmödarlings” har Björck berättat hur hon, efter serien, hyllats av humorveteranen Robert Gustafsson i ett mejl.

– Han utnämnde mig till, jag citerar: ”Sveriges, om inte världens, liksom enda unisex-karaktärsmakare”, sa hon i podcasten och konstaterade hur känslomässigt berörd hon blivit:

– Jag grät ju. 

Robert Gustafssons svek – var otrogen mot hustrun Lotta: "En ful historia"

Är Charlotta Björck med i Tunna blå linjen?

I november 2023 stod det klart att Charlotta Björck kommer att medverka i den tredje säsongen av SVT-succén "Tunna blå linjen".

Enligt Sydsvenskan ska hon i serien, som är tänkt att ha premiär under hösten 2024, spela polis. 

Hyllade serien “Tunna blå linjen” är tillbaka – nu är inspelningen igång

Ska Charlotta Björck vara med i en Netflix-film?

Som om att det inte vore nog är Charlotta Björck en del av Netflix-filmen "Tack och förlåt" regisserad av Lisa Aschan. Filmen kommer, enligt Filmtopp, att kunna ses på streamingplattformen innan årsskiftet.

Är Charlotta Björck med i Bäst i test 2024?

När Bäst i test 2024 drar igång i TV4 är Charlotta Björck en del av den fasta panelen. Där får hon också sällskap av skådespelarna Johan Petersson och Maria Lundqvist, podcast- och Youtube-profilen Behrouz Badreh samt Youtube-profilen Mauri Hermundsson.

Bäst i test 2024: Här är alla deltagare i nya panelen

Är Charlotta Björck singel?

Huruvida Charlotta Björck har någon partner i dag är oklart. I augusti 2023 delade komikern ett inlägg på Instagram där hon berättade att hon genomgått ett uppbrott i maj samma år.

"Vi firade 10 år tillsammans den 1:a maj. Tio år, två barn och tusentals timmar av hashtag livet™️. Den 2:a maj var vi äntligen modiga nog att göra slut. Som att vi liksom gått i mål. Vi körde på ganska länge efter att vi egentligen hade blivit färdiga. Med varann. Med upplägget. Med vara ihop-andet. Vi high-fajvade vårt beslut. För på vägen har vi ju blivit bästa vänner, och BFF’s high-fajvar när dom gjort nåt bra!", skrev hon då.

Har Charlotta Björck barn?

Charlotta Björck har två barn: Sigge och Bim.

Har Charlotta Björck Instagram?

På Instagram hittar du Charlotta Björck under namnet @charlottabjorck.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!