Carina Berg
Carina Bergs intresse för hudvård vaknade ganska sent – men de senaste åren har det fullkomligen exploderat. Hon gör flera olika behandlingar för att hålla huden i ett så fint skick som möjligt. - Foto: Anders Wiklund/TT Bild, Claudio Bresciani/TT Bild. Bilden är ett montage.

Carina Berg avslöjar hemligheten bakom sitt ansikte – går till klinik "utan prislista"

Carina Berg avslöjar knepen bakom att se så evigt ung ut. Hon går bland annat till en väldigt exklusiv klinik på Östermalm som "jobbar utan prislista". Där gör hon en rad olika behandlingar i sitt ansikte – och en av behandlingarna är hemligheten bakom hennes strålande kinder.


Carina Berg fyllde nyligen 46 år. Det stora genombrottet i rutan kom kring 2005, och sedan dess har hon blivit en av Sveriges mest folkkära programledare. Hon har ledit Idol, ett helt gäng olika program med den forna parhästen Christine Meltzer och gjort olika renoveringsprogram med maken Erik Berg. I vår är hon aktuell som programledare för Melodifestivalen 2024. Ett riktigt prestigeuppdrag.

"Jag så så så så så GLAD för detta. Jag längtar tills jag ska få leda er genom detta och skojsa med er", skrev hon på Instagram.

Carina Berg presenteras som programledare för Melodifestivalen 2024. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

Utöver att vara programledare så har Carina en hel del annat på gång. Hon hörs i podden Gynning & Berg – Hittar sig själva som hon har tillsammans med Carolina Gynning, och år 2022 så gick Carina Berg och investerade i hudvårdsmärket Skinome. 

Med så många år i rampljuset och i tv så har Carina minst sagt snappat upp ett och annat om både hudvård och smink. Men från att ha haft flera komplicerade steg i sin hudvårdsrutin så har hon nu skalat ner rejält, och använder betydligt färre produkter.

Carina Berg om sitt ansikte – det gör hon för att få glow

Det är inte bara bra produkter som är hemligheten bakom Carina Bergs otroliga "glow". När Carina gästade Kakan Hermanssons podd Under huden som handlar om just hudvård så berättade Carina att hon tidigare haft väldigt svår acne.

– Jag har haft två omgångar av ganska rejäl, tung acne. Den andra gången var när jag började med tv. Bölder på kinderna och helt prickig i pannan, berättar hon i podden.

Carina Berg år 2006. Vid den här tiden hade Carina Berg en del acne – något som hon hånades för i ett radioprogram. Det berättar hon om i Kakan Hermanssons podcast Under huden. Bildkälla: Maja Suslin/TT Bild

Carina Berg åt receptbelagd medicin mot sin acne, och berättar att det när det var som värst så "kokade och fräste" det. Till följd av acnen fick Carina en del mindre ärr.

– Det har jag Dermapennat och slipat bort. Det blev inte så stora ärr, berättade Carina då.

Dermapen är en behandling där extremt tunna nålar skapar mikroskopiskt små hål i huden. Det gör att hudens kollagen börjar jobba, och på så vis går det att trolla bort både ärr, rynkor och andra ojämnheter. 

Carina Berg år 2014. Bildkälla: Stella Pictures.
Carina Berg går till en exklusiv klinik på Östermalm. Där har en hudterapeut skräddarsytt behandlingar åt just Carina. Här ser vi Carina på Elle-galan år 2017. Bildkälla: Stella Pictures.
Carina Berg. Bildkälla: Stella Pictures.

Carina Berg går till "klinik utan prislista"

Den riktigt stora "game changern" för Carina Berg är en hudterapeut som heter Lena Claesson. Hon äger och driver S-kliniken på Östermalm i Stockholm. De är specialiserade på medicinsk hudvård, kroppsvård och injektionsbehandlingar. Kliniken jobbar inte med en fast prislista, något de själva skriver på sin hemsida.

Detta då skräddarsyr behandlingsprogram åt varje kund. Först vid en konsultation går det att få ett prisförslag.

– Hon är banne mig mitt bästa skönhetstips. Hon kan allt, berättade Carina i en intervju med Expressen.

Till Lenas salong började Carina gå efter att en kollega kommit in på kontoret och sett ut som "tretusenmiljarder dollar i fejset", något Carina avslöjar i Under huden. 

Carina frågade då kollegan vad hemligheten var – och kollegan svarade att hon varit hos Lena.

Carina Berg på Kristallen-galan år 2023. Bildkälla: Christine Olsson/TT Bild

– Hon kör Dermapen och allt möjligt egentligen. Det var "pennan" som fick ordning på allt. Jag kom dit och hade tunn pappershud. Jag har varit på MASSA ansiktsbehandlingar i mina dagar. Jag älskar det. Det har varit allt från konstiga apparater som ska trycka ner fukten i huden så man får metallsmak i munnen, berättar Carina i Under huden.

Varje behandling på kliniken ser annorlunda ut för Carina. Carina berättar att hon går på Dermapen minst tre gånger per år, men då och då vankas det istället behandlingar som laserbehandlingen IPL eller hudslipningen Microdermabrasion.

– Ibland är det andra frätande saker. Syror och sånt där, sa hon i podden. 

Kan Carina Berg tänka sig att göra en operation i sitt ansikte?

I Under huden berättar Carina Berg att man genom att titta på sina föräldrar kan se hur man kommer att åldras.

Carina berättar att hennes mamma har väldigt tunga ögonlock, och om även Carina skulle få så är det något hon kan tänka sig att åtgärda med hjälp av operation. 

Det är ett av de ingreppen Carina då berättade att hon kunde tänka sig att göra – alltså ett ögonlockslyft.

– Om huden ramlar ner över ögonfransarna kommer jag nog vilja göra det, sa Carina Berg i Under huden.

Carina Berg berättar om ett skönhetsingrepp hon kan tänka sig att göra i framtiden. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Carina Berg om sina kinder: "Blir helt lyft"

Men det är inte bara ansiktet som Carina Berg tar hand om. Även kroppen får lite omtanke då och då. I en intervju med Damernas Värld berättade Carina att hon gärna gör massage och LPG.

LPG är en mekanisk bindvävsmassage som är menad för att ta bort celluliter och fettdepåer. Metoden uppfanns 1986 av fransmannen Louis Paul Guitay – därav namnet LPG. 

Carina Berg när hon gästade Carina Bergfeldts talkshow i januari 2024. Bildkälla: SVT

Flera svenska influencers och kändisar har de senaste åren berättat att de gör LPG, och profiler som Bianca Ingrosso, Johanna Lind Bagge och Elsa Billgren är trogna fans av behandlingen.

Den amerikanska tidningen Byrdie har tagit en närmare titt på LPG och försökt bena ut om det verkligen fungerar eller är pengar i sjön. Läkaren Paul Jarrod Frank förklarade då att den flera decennier gamla teknologin kan hjälpa till för att bli med lite överflödig vätska – men att det inte tightar huden eller behandlar celluliter i det långa loppet.

– Jag gillar LPG. Jag vet inte effekten av det, men det är ju otroligt skönt. Jag har stora bihålor tror jag, med mina äppelkinder, så LPG i ansiktet gör att man blir helt glowig och lyft, sa Carina Berg till Damernas Värld.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!