Bianca Ingrosso
Bianca Ingrosso berättar om sin besatthet. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Bianca Ingrosso besatt av skönhetsbehandlingen: "Tre gånger den här veckan"

Bianca Ingrosso berättar att hon har blivit besatt av skönhetsbehandlingen LPG som ska ta bort celluliter och minska fettdepåer. Men funkar verkligen LPG eller är det pengar i sjön?


Influencerdrottningen Bianca Ingrosso, 27, är inte främmande för att göra olika skönhetsingrepp. Hon har tidigare berättat att hon gör fillers i läpparna och Botox i ansiktet. 

Under sommaren spekulerades det kring huruvida Bianca hade förstorat sina bröst, och i kommentarsfältet på hennes Instagram blev stämningen hätsk från fans som irriterat skrev och frågade hur det låg till med den saken.

I mitten av oktober gick Bianca slutligen ut och berättade om sin bröstförstoring – mer om det och varför Bianca höll sin operation hemlig kan du läsa här.

Bianca Ingrosso. Bildkälla: Tim Aro/TT Bild

Bianca Ingrosso besatt av LPG

Precis som många andra influencers är Bianca Ingrosso nu helt inne på LPG. LPG är en mekanisk bindvävsmassage som är menad för att ta bort celluliter och fettdepåer. Metoden uppfanns 1986 av fransmannen Louis Paul Guitay – därav namnet LPG. 

– Asså säg till mig att jag inte är besatt av LPG. Three times this week, säger Bianca Ingrosso i en ny Instagram Story. 

Bianca Ingrosso är besatt av behandlingen. Bildkälla: Stella Pictures.

Hon tillägger att hon betalar fullpris för behandlingen, och taggar Operakliniken i Stockholm, som är det ställe där Bianca gör sin LPG.

Operaklinikens hemsida kan man läsa att en behandling med LPG i 40 minuter kostar 995 kronor. Det går även att köpa ett paket med 10 behandlingar för 9 995 kronor.

Under behandlingen är kunden klädd i en vit kroppsstrumpa, och själva proceduren ser ut ungefär som att någon dammsuger på kroppen. 

Såhär ser det ut under en LPG-behandling. Bildkälla: Stella Pictures.

Funkar verkligen LPG?

Den amerikanska skönhetstidningen Byrdie skrev nyligen ett längre reportage om just LPG, där de intervjuade flera hudläkare om LPG. En av läkarna som Byrdie pratade med heter Paul Jarrod Frank och för tidningen berättade han mer om LPG. 

Så, funkar det verkligen?

– Teknologin är flera decennier gammal. Visst hjälper det för att bli av med lite överflödig vätska, men det tightar inte till huden eller behandlar celluliter i det långa loppet. Det kan minimalt påverka celluliter och små fettdepåer, men resultaten är väldigt kortsiktiga, förklarade Paul Jarrod Frank till Byrdie.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.