Rickard Olsson
Rickard Olsson fick med sig något i väskan... - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Det hittade tullen i Rickard Olssons väska: "Inte det smartaste"

Det kan ju vara bra att dubbelkolla sin packning innan man lämnar landet. Det var något som Rickard Olsson blev varse i veckan när det var dags för säkerhetskontroll – och tulltjänstemannen fiskade upp något speciellt från hans väska.


Rickard Olsson, 57, har ett imponerande CV då han varit programledare för bland annat Melodifestivalen, Söndagsöppet, Bingolotto och Nyhetsmorgon i TV4. För den yngre publiken är han också känd för att ha varit programledare för Wild Kids.

Nyligen syntes Rickard i Jeopardy på Kanal 5 – ett program som leds av Mikael Tornving. Men det är långt ifrån första gången som Rickard och Tornving möts i rutan. 

Rickard var nämligen en av deltagarna i Kompani Svan. I programmet drillar Tornving och Gunde Svan ett gäng svenska kändisar i riktig militärträning – något som krävt blod, svett och en hel del tårar.

Rickard Olsson i Kompani Svan. Bildkälla: +Discovery

I fjolårets säsong tävlade förutom Rickard Olsson även poddaren Nemo Hedén, och på Instagram skrev han om den oerhört tuffa tiden i programmet – och en händelse som fick honom att vilja åka hem där och då. Nemo fick nämligen – i full mundering – åka en bandvagn i 60 graders värme. Han hade även ögonbindel och hörselkåpor.

"Knappt någon vatten alls. Vi bara åkte o åkte.. Total ovisshet.. I nästan en timme..Det var, utan att överdriva, nåt av det värsta jag upplevt. Så nära panikångest har jag inte varit sedan jag levde i missbruk", skrev han bland annat.

Rickard Olsson och Nemo Hedén i Kompani Svan. Bildkälla: +Discovery

Rickard Olsson höll inte hela vägen till final i programmet då han förlorade en tävling där han skulle hålla automatvapen med utsträckta armar. Något som var lättare sagt än gjort. Han var först med att ge upp, och fick därför packa ihop och lämna programmet. 

Rickard Olsson förlorade tävlingen i Kompani Svan. Bildkälla: +Discovery

Men Rickard Olsson verkade inte hänga läpp för det.

– Det första jag ska göra när jag kommer hem är att springa och krama min dotter och när jag gör det så kommer hunden Harry hoppa upp och klösa oss på axlarna. Jag längtar efter det något så fruktansvärt mycket!, sa han i finalavsnittet av Kompani Svan.

Det råkade Rickard Olsson få med sig från Kompani Svan

Att deltagare tar med sig ett litet minne från en inspelning är inte helt ovanligt. Tidigare har Nyheter24 skrivit om vad Tove Dalsryd snodde med sig hem från Robinson-ön, och om vad den färgstarka deltagaren Sandra Öder tog från Farmen-gården.

Även Rickard Olsson tycktes ha fått med sig något från inspelningen av Kompani Svan...

På Threads skriver Rickard Olsson nämligen om vad säkerhetskontrollen i tyska München fiskade upp ur hans väska...

"Ja, näee, det kanske inte var det smartaste att ta med en tomhylsa från Kompani Svan till München. Hon såg väldigt frågande ut i säkerhetskontrollen när jag sa: It's a souvenir".

Kanske inte det smartaste, men i alla fall inte olagligt. Enligt Tullverket räknas inte tomhylsor som ammunition i vapenlagen, och det går därför bra att ta med dom till Sverige utan tillstånd. 

Även i Tyskland ser vapenlagen liknande ut när det kommer till tomhylsor – så Rickard kan andas ut i München.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!