Paolo Roberto
Paolo Roberto har öppnat en ny restaurang i Sundbyberg, som nu hyllas i en krogrecension på Expressen. - Foto: Instagram/Paolo Roberto

Paolo Robertos första ord om tjejkvällarna på nya restaurangen

Paolo Roberto arrangerade "Ladys night" på sin nyöppnade restaurang Il Posto Da Paolo i Sundbyberg. Något som väckte starka reaktioner. Nu har Paolo Roberto för första gången kommenterat det hela.


Paolo Roberto, 55, var proffsboxaren som blev folkkär programledare. Under sina glansdagar i mediebranschen så gjorde han bland annat Farmen och Robinson, och han hördes även i radiokanalen RIX Fm. Utöver det så drev Paolo matmärket Paolos som var en stor succé. 

Men efter att Paolo Roberto ertappades i en sexköpshärva våren 2020 så förlorade han alla sina uppdrag. TV4 bröt omedelbart med Paolo Roberto, och han blev utköpt från sitt matmärke för 126 kronor.

Paolo Roberto och deltagarna i Robinson – Revanschen år 2012. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Några månader efter att sexköpsskandalen ägt rum så berättade Paolo att månaderna efter hade varit tuffa rent ekonomiskt. Med nöd och näppe lyckades han rädda huset, men bankkontona var tömda.

Paolo Roberto var relativt snabbt på fötter igen. Han började erbjuda personlig träning i sitt gym i Nacka, startade en podd och grundade ett nytt matmärke som är specialiserat på italienska delikatesser. 

Just italiensk mat är något som ligger Paolo varmt om hjärtat, som tidigare gjorde matlagningsprogrammet Primo Paolo på TV4.

"Ladys night" på Paolo Robertos restaurang

På Instagram uppdaterar han fortfarande sina följare med italienska recept och matlagningstips, men i vintras tog han sitt matintresse ett steg längre och började gästspela som kock med italienska bruncher på en krog på Södermalm. Paolo fick blodad tand. I februari slog Paolo upp dörrarna till sin nya, egna restaurang Il Posta Da Paolo i Sundbyberg.

Paolo Roberto. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Utöver den syditalienska maten så utlovade restaurangen olika temakvällar, så som singelkvällar eller stand-up-kvällar. Men ett tema som väckte starka reaktioner var tjejkvällarna "Ladys night" på tisdagar.

"Vi firar kvinnor och skapar Sveriges första kväll för bara kvinnor. Här kommer du kunna sitta med dina tjejkompisar och njuta utan att bli störd av några killar eller män som försöker få din uppmärksamhet. Vi kommer att skapa en trend som senare kommer att följas av flera restauranger världen runt. Kom ihåg vem som startade trenden. Vi ses. Team Paolo", skrev de på sin hemsida.

Paolo Roberto utlovade tjejkväll på sin restaurang. Bildkälla: Il Posto Da Paolo

Temakvällen på Paolos restaurang väckte starka reaktioner. "Jo, det måste vara ett skämt" och "Äh, fy fan vad sunkigt!" var några kommentarer när podden Haveristerna uppmärksammade Paolo Robertos tilltag.

Paolo Roberto hyllas för maten på Il Posta Da Paolo i Sundbyberg

Maten på Paolo Robertos restaurang hyllas nu av tidningen Expressens kulturskribent Anna Gullberg. I en recension av restaurangen skriver hon bland annat att Paolo Roberto "tycks ha en äkta kärlek till maten" som är "genuint italiensk". 

Hon hyllar bland annat en "oxfilé som smälter i munnen", "den perfekta goda pastan" och en "underbar tomatsås". Gullberg skriver att Paolo Roberto kommer ut till gästerna och pratar, och hon berömmer serveringspersonalen som är både vänlig och uppmärksam. 

Paolo Robertos nya restaurang har hyllats i Expressen för sin goda mat. Bildkälla: Instagram/Paolo Roberto

Men något som drog ner helhetsintrycket av restaurangen var ett sällskap av män som hade en högljudd diskussion om bland annat priser på sexköp.

Något som recensenten förmodligen inte förväntat sig då det enligt hemsidan skulle vara just Ladies Night då det var tisdag. 

I sin recension skriver Gullberg att Paolo Roberto "skrattar nöjt åt frågan" om tjejkvällen. Hon fortsätter: 

"Han är, på gott och ont, en egen liten rubrikmaskin. Allt var ett skämt förstås, för att få uppmärksamhet", skriver Anna Gullberg i sin recension på Expressen.

Inlägget om tjejkvällen på restaurangen är nu borttaget från restaurangens hemsida. 
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!