Paolo Roberto
Paolo Roberto har öppnat restaurang i Sundbyberg. - Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Temakvällen på Paolo Robertos restaurang väcker hatstorm: "Måste vare ett skämt"

Paolo Roberto har slagit upp dörrarna till sin nya restaurang i Sundbyberg – och på tisdagar kommer en speciell temakväll äga rum. "Vi kommer att skapa en trend som senare kommer att följas av flera restauranger världen runt. Kom ihåg vem som startade trenden", skriver de på sin hemsida.


Våren 2020 greps Paolo Roberto, 55, efter att han köpt sex på en lägenhetsbordell på Östermalm. Sexköpsskandalen resulterade i att Paolo Roberto – som då var en av landets mest anlitade programledare – fick sparken från alla sina programledarjobb för bland annat TV4 och radiokanalen Rix FM, och han blev utköpt från matmärket Paolos för 126 kronor.

"Har under de senaste månaderna i princip förlorat allt (lyckades rädda huset). Bivit sviken, utkastad ur mina företag, mina bankkonton tömda, offentligt förnedrad, och hånad", skrev Paolo Roberto på Instagram kort efter.

Paolo Roberto om att få sparken från Farmen: "Det var sjukt mycket pengar"

Paolo Roberto talade ut hos Jenny Strömstedt. Bildkälla: TV4

Efter att Paolo Roberto gripits så talade han ut i en intervju med Jenny Strömstedt. I efterhand har han riktat kritik mot både Jenny Strömstedt och TV4.

– Du lägger dig ner, du visar strupen, du ber om förlåtelse, sen hoppas du, liksom "förlåt mig, snälla, snälla", sa Paolo i sin podd om intervjun med Strömstedt. I det poddavsnittet så gästade Paolo av debattören Navid Modiri, som då flikade in:

– Du visade strupen för en skock vargar. Sen åt dom upp dig.

– Haha, ja. Vilka jävla hyenor. Det var inte vargar. Det var hyenor. Big difference, kontrade Paolo då. 

Paolo Roberto. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Det gör Paolo Roberto idag – driver restaurang och är personlig tränare

Snart fyra år har gått sedan Paolo Roberto greps för sexköpet på Östermalm, och sedan dess har han satsat på att erbjuda träning i sitt gym i Nacka, men han har också poddat och lanserat ett nytt matmärke som är specialiserat på italienska delikatesser.

Grevgatan 10 på Östermalm i Stockholm. Här, ett stenkast från Strandvägen, så köpte Paolo Roberto sex. Bildkälla: Google Maps

I vintras skrev Nyheter24 om hur Paolo Roberto har gästspelat på en restaurang på Södermalm, men nu har han tagit det hela ett steg längre och öppnat en egen restaurang i Sundbyberg.

Restaurangen har han döpt till Il Posta Da Paolo, och på hemsidan skriver Paolo att de kommer att erbjuda syditaliensk mat. Varje kväll är det olika teman så som singelkvällar eller stand-up kvällar. Men det är inte det som har väckt starka reaktioner.

På tisdagar har de nämligen valt att arrangera "Ladys night". På hemsidan skriver de mer om temat:

"Vi firar kvinnor och skapar Sveriges första kväll för bara kvinnor. Här kommer du kunna sitta med dina tjejkompisar och njuta utan att bli störd av några killar eller män som försöker få din uppmärksamhet. Vi kommer att skapa en trend som senare kommer att följas av flera restauranger världen runt. Kom ihåg vem som startade trenden. Vi ses. Team Paolo", står det att läsa.

På Paolo Robertos nya restaurang blir det tjejkvällar varje tisdag. Bildkälla: Il Posto Da Paolo

Tilltaget med "Ladys night" har skapat starka reaktioner. I kommentarsfältet på Instagramkontot Haveristerna så har kommentarerna rasat in.

Några reaktioner lyder: 

"Jag har extremt svårt att tro att han höll käften 2018 när sverige hade sin första FESTIVAL för endast kvinnor........ Det var ett jävla liv från sådana män som han"

”Sweden’s first women-only evening” Vem ska spoila för honom att det såattsäga hänt förr? Alltså att kvinnor umgåtts med varann utan män. Tuppen inte jag"

"Jo, det måste vara ett skämt"

"Äh, fy fan vad sunkigt!"

"Wtfffff"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!