Emma Bliss går under namnet Swebliss på Twitch.
Emma Bliss går under namnet Swebliss på Twitch. - Foto: Stella Pictures

Allt om Emma Bliss: Familj, pojkvän och Twitch-succén

Emma Bliss, även känd som Swebliss, är en av Sveriges största streamers. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar om Emma Bliss.


Vem är Emma Bliss, även kallad Swebliss? 

Emma Bliss är en svensk streamer som når miljontals människor varje månad. I streamingsammanhang och på sociala medier har Emma Bliss gått under aliaset Swebliss. 

Emma Bliss ålder – hur gammal är hon?

Emma Bliss föddes den 21 oktober 1986, vilket innebär att hon fyller 38 år under hösten 2024.

Emma Bliss familj – växte hon upp i Göteborg?

Ja, Emma Bliss växte upp i Masthugget i Göteborg. 

"Jag bodde ensam med min mamma som alltid hade svårt att betala räkningarna. Hon var en av de sista i Göteborg som utbildade sig på något som hette Hushållsskolan och jobbade som städerska", skriver streamern i Magasinet Filter och fortsätter vidare:

"Jag bodde hos pappa varannan helg, han och mamma separerade när jag var ett, men hans nya kvinna gjorde att jag aldrig kände mig välkommen. Jag fick sova bakom soffan. Det slutade med att hon reste bort på mina helger."

E-sportstjärnan Rekkles täcker hela kroppen med tatueringar

När började Emma Bliss med streaming?

Enligt Aftonbladet var det under 2014 som Emma Bliss kom igång ordentligt med streaming. Hon ska då, under drygt ett och ett halvt år, ha ägnat 12-15 timmar om dagen åt att sända live.

Hur många följare har Swebliss på Twitch?

I skrivande stund, i mars 2024, har Swebliss över 234 000 följare på streamingplattformen Twitch.

Foto: Skärmavbild/Twitch/Swebliss

Blev Emma Bliss utsatt för "swatting"?

I februari 2020 berättade Emma Bliss, i en intervju med Aftonbladet, att hon utsatts för så kallad "swatting", vilket innebär att en okänd person tillkallar polis till någons bostad där man påstår att ett brott begås. 

I Emma Bliss fall var det flera grannar som fått ett sms som såg ut att komma från henne.

– Där stod det att jag var fasthållen i min lägenhet. Och sms:et såg realistiskt ut, har hon berättat för Aftonbladet och fortsatte då vidare:

– Hela tio stycken hade ringt polisen. De kom med full styrka och bröt upp dörren och vände upp och ned på lägenheten. De hade totalförstört den. Jag blev helt chockad, det är så sjukt läskigt.

Streamingprofilen Emma Bliss om hatet på Twitch: "Jag får dödshot"

Har det spridits AI-genererade nakenbilder på Emma Bliss? 

Swatting är inte det enda som Emma Bliss utsatts för. Människor har också, med hjälp av AI, skapat nakenbilder som ser ut att föreställa streamern. Dessa har sedan spridits i sociala medier.

– Det är mitt ansikte, det ser ut som att det kunde vara jag, men det är det inte. Jag ryser bara jag tänker på det, har Emma Bliss sagt om bilderna till Sveriges Radio

Men redan innan AI började användas för att skapa så kallade "deep fakes" – verklighetstrogna bilder av riktiga personer – var det folk som fejkade nakenbilder på Emma Bliss. I en intervju med Amelia har hon berättat hur en man i USA sedan försökt sälja dessa bilder.

– Jag tror att han hade klätt ut sin syster på olika sätt för att se ut som mig och två eller tre andra streamers. Det var riktigt freaky.

Vi lät AI granska hur ofta Bianca nämner Caia – utan att göra reklam

Emma Bliss partner – har hon pojkvän eller flickvän?

Ja, Emma Bliss har partner. Pojkvännen heter Konrad Ydhage och paret bor tillsammans i Stockholm. 

Konrad Ydhage och Emma Bliss. Foto: Stella Pictures

Olof ”olofmeister” Kajbjers miljonlön – så mycket tjänar CS-proffset

Vem är Emma Bliss pojkvän Konrad Ydhage?

Konrad Ydhage är en svensk Youtube-profil, som bland annat var en del av duon bakom Youtube-kanalen "Sthlm Panda". Numera driver han, tillsammans med Emma Bliss, Youtube-kanalen "Emma & Konrad" som har över 145 000 prenumeranter. 

Har Emma Bliss Instagram?

Ja, på Instagram heter Emma Bliss @swebliss.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!