Alexander Skarsgård är nominerad till en Emmy. Arkivbild.
Alexander Skarsgård är nominerad till en Emmy. Arkivbild. - Foto: Charles Sykes/AP/TT

Alexander Skarsgård nominerad till Emmy

Alexander Skarsgård har chans på en ny Emmy-statyett. För andra gången nomineras han för sin roll i tv-serien "Succession".


"Succession", som sänts 2018-2023, har tidigare nominerats 48 gånger och tilldelats 13 Emmy-statyetter. I dag fick serien ytterligare 27 nomineringar. Fyra av dem gäller kategorin bästa biroll i en dramaserie och en av de nominerade är svenske Hollywoodstjärnan Alexander Skarsgård.

I kategorin tävlar han mot Nicholas Brown, Matthew Macfadyen och Alan Ruck. Övriga nominerade i kategorin är F. Murray Abraham, Michael Imperioli, Theo James och Will Sharpe.

Alexander Skarsgård var nominerad även 2022 för sin roll i "Succession", då för bästa gästroll i en dramaserie.

I försnacket till Emmy-nomineringarna spekulerades det kring konkurrensen med pappa, Stellan Skarsgård, som har en roll i Disney+ serien "Andor". Den serien fick åtta nomineringar, men ingen till Skarsgård den äldre.

Alexander Skarsgård har tidigare belönats med en Emmy-statyett för bästa manliga biroll, då för miniserien "Big little lies".

Även en sidoserie till "Succession" har nominerats till en Emmy. I kortfilmer kallade "Controlling the narrative" diskuterar och kommenterar skådespelarna och seriens skapare Jesse Armstrong scener i varje avsnitt och den här kommentarsserien har nominerats till bästa kortfilm.

Det amerikanska Emmy-priset delas ut till tv-produktioner och kan jämföras med filmvärldens Oscar. Galan äger rum den 18 september.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!