Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia la en hel del pengar på kläder under 2023. - Foto: Christine Olsson/TT Bild, Stella Pictures, Fredrik Sandberg/TT Bild

Så SJUKT mycket pengar la prinsessan Sofia på kläder år 2023

Prinsessan Sofia är en riktig modeprinsessa – något som verkligen syns i hennes garderob. Och under år 2023 så la hon en hisnande summa pengar på att köpa nya kläder.


Prinsessan Sofia, 39, är verkligen en modeprinsessa ut i fingerspetsarna. Hon hyllas ofta för sina modiga val när det vankas tillställningar så som Nobelmiddagen eller andra festligheter.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på Elle-galan 2023. Bildkälla: Christine Olsson/TT Bild
Prinsessan Sofia har en oerhört imponerade garderob. Bildkälla: Stella Pictures
Prinsessan Sofia har köpt 100 nya plagg i år. Bildkälla: Stella Pictures.
Prinsessan Sofia gillar vackra klänningar. Bildkälla: Stella Pictures.
Prinsessan Sofia firade jul i vinröd sammet. Bildkälla: Stella Pictures.

Hon syns ofta i svensk design som bland annat Dagmar, Ida Lanto och Ida Sjöstedt, men ibland blir det även italienska modehus som Prada eller klänningskungen Roland Mouret.

Kronprinsessan Victoria festade i budgetklänning – så mycket kostade den

Givetvis är det inte bara lyx, lyx, lyx på agendan för Sofia. Hon har även synts i mer plånboksvänliga märken som H & M, Indiska och Lindex. Nyligen skrev Nyheter24 om hur Sofia under riksdagens öppnande i september i fjol bar en budgetväska från just Lindex.

Prinsessan Sofias imponerande garderob – uppe och nosar på miljonen

Sarah Williams driver sajten UFONomore. Och den handlar inte om rymdskepp och gröna gubbar. UFO i sammanhanget står istället för Unidentified Fashion Object. Där identifierar Sarah Williams kläder och accessoarer som bärs av kungligheter från både Sverige och övriga Europa.

För att summera det kungliga (kläd)året som vi nu lämnat bakom oss så har Sarah Williams gjort en sammanställning över hur mycket pengar de svenska prinsessorna har lagt på sina respektive garderober.

Prinsessan Sofia snålar inte när det kommer till kläder. Bildkälla: Stella Pictures.

Sarah Williams har räknat ut att prinsessan Sofia under år 2023 köpte 100 nya plagg. Hon bar till 45,16 % svenskt mode, och det märke hon syntes mest i är det finska märket Andiata.

Ramaskri efter prinsessan Sofias klänning: "Reklam för Paradise Hotel"?

I snitt har varje plagg Sofia synts med under 2023 kostat cirka 10 000 kronor, och kostnaden för hela hennes garderob för år 2023 uppgår till en total summa av 824 000 kronor.

Det är mer än vad kronprinsessan Victoria la på sin garderob under 2023, och det var även ännu mer än vad prinsessan Madeleine shoppade för under året.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!