Kronprinsessan Victoria på Berwaldhallen
Kronprinsessan Victoria på Berwaldhallen i Stockholm. - Foto: Jessica Gow/TT Bild. Bilden är ett montage.

Kronprinsessan Victoria festade i budgetklänning – så mycket kostade den

Kronprinsessan Victoria anlände till Östersjöfestivalen med stil. Festligheterna ägde rum på Berwaldhallen i Stockholm, och Victoria var klädd i en otroligt vacker klänning.


Kronprinsessan Victoria, 45, är en riktig stilikon. Ofta väljer hon svensk design, och genom åren har hon glänst på röda mattor och tillställningar i design av svenska designers som Selam Fessahaye, Lars Wallin, Totême, By Malina, Acne Studios, Fadi el Khoury, Tiger, Rodebjer och många fler.

Kronprinsessan Victoria i en skräddarsydd dress från svenska Totême. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Kronprinsessan Victorias lillasyster, prinsessan Madeleine är mer förtjust i internationella designers, och favoriten är Valentino, som även designade hennes bröllopsklänning.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om den vansinnigt dyra klänningen Madeleine bar på en tillställning i Stockholm. Hon anlände nämligen i en glittrande blåsa från det franska modehuset Roland Mouret.

Prislappen för den hisnande skapelsen var 52 000 kronor. Till den bar hon klackar från Jimmy Choo för 20 000 kronor, och en väska från Marchesa för 18 000 kronor. Hela outfiten gick på 90 000 kronor – ingen budgetböna direkt!

Prinsessan Madeleine i klänning från Roland Mouret. Prislappen? 52 000 kronor! Bildkälla: Stella Pictures.

För ett par år sedan möttes även Madeleine av massiv kritik då hon bar en päls från just italienska Valentino. Prislappen var 144 000 kronor, men det som upprörde djurvännerna var att pälsen var gjord av ofödda lamm.

Kronprinsessan Victorias klänning – lila lavendeldröm från danska Birger Christensen 

Så, det är säkert att säga att kronprinsessan Victoria är lite mer budgetvänlig i sina modeval. Det visade hon även bevis på när hon under torsdagen dök upp på Östersjöfestivalen på Berwaldhallen i Stockholm.

Kronprinsessan Victoria på Östersjöfestivalen i Stockholm. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Under torsdagen var temperaturen uppe och nosade på 25-grader strecket i Stockholm, så det var verkligen sensommarvärme i luften. Och kronprinsessan Victoria var verkligen helt perfekt klädd till festligheterna, som var hennes första officiella uppdrag för hösten.

Det strålade om kronprinsessan Victoria! Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Kronprinsessan Victoria hade dagen till ära valt en vadlång lavendelfärgad klänning med silvriga detaljer.

Men den här gången blev det inte svenskt mode för Victoria. Istället blev det design från vårat grannland Danmark. Enligt Damernas Värld var Victorias snygga klänning från Rotate Birger Christensen. För den snygga klänningen betalade Victoria ungefär 2 000 kronor. 

Ett kap!

Kronprinsessan Victoria i klänning från danska Birger Christensen. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KG Hammar romandebuterar

Amanda Jansson om succén: "Svårt att ta in"

Två svenskar spelar huvudrollen i Finlands största inhemska biosuccé på 2020-talet. Nästan en halv miljon har sett "Stormskärs Maja", som nu kommer till Sverige. Det är svårt att ta in. Det är inte klokt, säger Amanda Jansson.

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

2 timmar sedan
Artistavhoppen, demonstrationerna och protesterna är många. Men Petra Mede svarar inte på om Israel bör vara med i Eurovision Song Contest i Malmö eller inte. EBU tar beslutet, säger programledaren.

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?