Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip firade jul i Vasastan – och prinsessan passade på att visa upp sitt budgetköp. - Foto: Claudio Bresciani/TT Bild, Stella Pictures.

Prinsessan Sofia visar nya budgetköpet inför julfirandet

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip strålade när det vankades julfirande, och prinsessan passade på att visa upp sitt senaste budgetköp. Läs mer och se bilden här!


Prinsessan Sofia, 39, har minst sagt en imponerande garderob. Sajten UFONomore, som drivs av Sarah Williams, sammanställer vad flera av världens mest framträdande kungligheter bär för otroliga klänningar men även vardagskläder. 

"UFO" i sammanhanget står för Unidentified Fashion Object, och Williams är nischad på att identifiera plagg och accessoarer som syns på bland andra Meghan Markle, Kate Middleton och prinsessan Charlene. Men även våra svenska blåblodiga synas i sömmarna.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur kronprinsessan Victoria festat i budgetklänning, medan till exempel prinsessan Madeleine som har lite mer "flashig" stil nyligen glittrade rejält på en tillställning i New York där hon visade de smycken hon fått som kärleksgåvor från maken Chris O' Neill.

Annorlunda är det med prinsessan Sofia. När det kommer till just prinsessan Sofia så brukar hon mixa svenska designers som Dagmar, Ida Lanto och Ida Sjöstedt med klassiska modehus som till exempel italienska Prada eller "klänningskungen" Roland Mouret, från vilken hon har flera kreationer.

Prinsessan Sofia har minst sagt väckt uppmärksamhet för sin klädsmak genom åren. Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur hon möttes av kritik när hon – enligt onda tungor – valde en "alldeles för genomskinlig" klänning. "Reklam för Paradise Hotel?", frågade sig en besviken följare av prinsessans Instagramkonto. 

Prinsessan Sofia i en klänning som förra vintern väckte stor uppståndelse. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Även när prinsessan gick på den årliga modefesten Elle-galan så skapade hennes val av kläder otroligt starka känslor – men då berodde det på färgkombinationen, och att det var för "ofestligt".

Det är inte bara dyra, exklusiva kläder i hennes garderob. Ibland syns hon även i budgetklänningar från till exempel H & M, Indiska och Lindex. Och just Lindex var faktiskt ett av de svenska märken där prinsessan Sofia fyndade en festväska tidigare i år.

Prinsessan Sofia valde budgetväska för 399 kronor

I september, när riksdagen öppnade, så var prinsessan och prins Carl Philip på plats. Prinsessan Sofia strålade då i en jumpsuit från det trendiga märket Lilli Jahilo, och klackar från Charlotte Olympia. 

Hon bar även örhängen från svenska Efva Attling, och en ring från LWL. Utöver det, som pricken över det berömda i:et, så bar hon en silverglittrande handväska.

Prinsessan Sofia med en handväska från Lindex. Bildkälla: Stella Pictures.

Prinsessan Sofia har handväskor från bland andra Bottega Veneta och Cartier som är favoriterna – hon har nämligen flera olika modeller i alla möjliga färger från de lyxiga märkena. Men den silvriga handväska som Sofia bar till sin jumpsuit var faktiskt från det svenska budgetmärket Lindex.

Den heter kort och gott "Partyväska med strass", och kostar 399 kronor. Den är slutsåld online, men finns i en del butiker runt om i Sverige. Men det är absolut inte enda gången som prinsessan väljer ett billigare alternativ.

Prinsessan Sofia i röd klänning på julkonsert

När prinsessan vill komma i riktig julstämning så besökte hon tillsammans med prinsen Julkonserten i Gustav Vasa-kyrkan i Vasastan i Stockholm. Där uppträdde bland andra gitarristen Janne Schaffer, violinisten Linda Lampenius och sångerskan Anna Sahlene.

Prinsessan Sofia var väldigt juligt klädd i en röd sammetsklänning från Andiata för cirka 3 500 kronor, som hon matchade med svarta klackar och pärlor i öronen. 

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på julkonsert i Vasastan. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild
Prinsessan Sofia i röd sammet, svarta klackar och glittrig handväska. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip var julfina. Bildkälla: Stella Pictures.

Just rött är en färg som vi sett mycket av på Sofia den senaste tiden. 

När hon dök upp på kungens middag för Nobelpristagarna i december så gjorde hon det i just en röd klänning som hyllades av följarna på Instagram.

Prinsessan Sofia i rött på kungens middag för Nobelpristagarna. Bildkälla: Stella Pictures.

Som handväska under julkonserten blev det faktiskt inte någon av dyrgriparna, utan hon satsade faktiskt på en betydligt billigare handväska från det svenska märket Stockh lm studio. Väskan är gjord i läderimitation och prydd med strass.

Väskan kostar 599 kronor, och är väl ett ypperligt bevis på att det inte behöver vara dyrt att vara välklädd!

Prinsessan Sofia med sitt budgetköp – den svarta, glittriga väskan. Bildkälla: Stella Pictures.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!