Halvor Bakke syns i "Stugfixarna Norge" på TV3 och Viaplay.
Halvor Bakke syns i "Stugfixarna Norge" på TV3 och Viaplay. - Foto: Pressbild/Viaplay

Stugfixarna Norge-Halvor blev av med jobbet: "Utkastad med huvudet före"

Halvor Bakke är programledare för det populära TV3-programmet "Stugfixarna Norge". Men 52-åringens karriär har varit långtifrån spikrak.
– Jag blev av med jobbet och blev utkastad, berättar Halvor i en intervju med Nettavisen.


I den norska tv-tablån står det "Eventyrlig oppussing", men i Sverige har programmet – där Halvor Bakke, Torkel Gjerset och Ole Rosén-Lystrup runt i Norge för att ge stugor ett lyft – fått namnet "Stugfixarna Norge".

I en intervju med norska Nettavisen har Halvor berättat om hur många som söker till programserien.

– Vi får in mellan 6 000 och 10 000 ansökningar, och väljer bara ut åtta.

Och det är inte vilka bostäder som helst som syns i programmet. Här kan du läsa om husen du ALDRIG kommer få se i "Stugfixarna Norge".

Halvor Bakke: "Blev utkastad med huvudet före"

Just Halvor Bakke har blivit omåttligt populär i programmet och vid sidan om "Stugfixarna Norge" syns han också i ”Halvors äventyrliga värld”. 

Men det var långtifrån givet att Halvor skulle ägna sig åt inredning och tv. Under en period jobbade nämligen Halvor som reseledare och senare var han flygvärd på SAS Braathens.

– Sedan kom den 11 september, och alla slutade flyga, så jag blev av med jobbet och blev utkastad med huvudet före. Det var för 22 år sedan, då var jag tvungen att börja med något nytt, berättar han för Nettavisen.

Han började då jobba i en inredningsbutik. 

– Jag fick utmana mig själv och jobba med de där sakerna, och nu sitter jag här. Det är helt overkligt, säger han till tidningen.

Emma och Alexander bryter ihop i Husköp i blindo: "Ville bara gråta"

TV
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!