SVT Edit-dokumentären "Anal Extas" har väckt en hel del känslor.
SVT Edit-dokumentären "Anal Extas" har väckt en hel del känslor. - Foto: Skärmavbild/SVT/Anal Extas

SVT:s svar efter reaktionerna på nakenscenerna: "Folkbildande"

"Anal Extas", som är en del av SVT Edits utbud, har väckt en hel del reaktioner i både positiv och negativ bemärkelse. Nu kommenterar SVT det hela.
– Vi förstår att denna dokumentär väcker känslor hos en del, säger Martin Vårdstedt till Nyheter24.


SVT Edit-dokumentären "Anal Extas", där bland andra Gift vid första ögonkastet-paret Ida och Arvid Stark medverkar, hade premiär på SVT Play den 17 januari.

"Svenska män har en hemlighet. Cirka fem centimeter in i rumpan sitter en källa till orgasm som inte alla vet om eller vågar utforska", går att läsa i programmets beskrivning. 

Tv-toppen: SVT:s "På spåret" lockade två miljoner

"Anal Extas" har lett till reaktioner i sociala medier

Vid dokumentärens start flaggar man för att det 37 minuter långa programmet innehåller "starka scener av sexuell natur" och det är just detta innehåll som många reagerat på i sociala medier, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om. 

"Jag vill att SVT blir mer som SVT var förr. Numera är ni ett vulgärt, distanslöst, respektlöst, ungdomsfixerat företag. Ni sprider mycket dynga, i en ton som vi inte uppskattar, i svenska folkets namn, för våra pengar. Sätt er i grupper och fundera över vad respekt mot uppdragsgivarna är", skrev till exempel en person när SVT publicerade ett klipp från "Anal Extas" på Facebook.

SVT:s analprogram väcker starka känslor: "Vulgärt"

SVT:s svar: "Uppenbart folkbildande syfte"

När Nyheter24 kontaktar SVT angående reaktionerna på dokumentären säger Martin Vårdstedt, utbudsansvarig vid SVT Kultur, följande:

– Vi förstår att denna dokumentär väcker känslor hos en del, det är delvis därför vi valt att lyfta detta lite tabubelagda och viktiga ämne. Anal extas har ju ett uppenbart folkbildande syfte.

Hårda uppmaningen till SVT: "Kasta ut Fröken Snusk från Mello"

Läs fler artiklar om SVT och deras program här.

SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!