Fröken Snusk
Expressens ledarsida kräver att SVT ska kasta ut Fröken Snusk från Mello. - Foto: Christine Olsson/TT Bild, Henrik Montgomery/TT Bild

Hårda uppmaningen till SVT: "Kasta ut Fröken Snusk från Mello"

Fröken Snusk är en av de tävlande i Melodifestivalen 2024. Men efter att det framkommit att antalet lyssningar har manipulerats på Spotify så plockades flera av hennes hits bort. Nu vill tidningen Expressen att SVT ska agera.


Expressens ledarredaktion uppmanar SVT att klippa banden med artisten Fröken Snusk och inte låta henne tävla i den stundande Melodifestivalen som planerat.

Vad har hänt med Fröken Snusk och Rasmus Gozzi på Spotify?

Orsaken är att det på sistone dykt upp frågetecken kring den maskerade sångerskan Fröken Snusk och musikproducenten Rasmus Gozzis spelningar på Spotify.

Så mycket tjänar Rasmus Gozzi – här är hans månadslön

"Blotta farhågan att Melodifestivalen belönar denna röta inom musikbranschen borde vara tillräckligt för SVT att agera", rasar Expressenledaren.

Tidigare i år plockades flera av deras låtar bort från musiktjänsten – bland annat hennes superhit "Rid mig som en dalahäst". Spotify har inte förklarat varför specifikt, men har samtidigt antytt att handlar om misstankar om manipulerade strömningar. Detta säger sig även DN ha belägg för.

Fröken Snusk. Bildkälla: Christine Ohlsson/TT Bild

SVT ifrågasätter inte Fröken Snusk

Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka kommenterade till DN i helgen att artisters deltagande bedöms från fall till fall:

"För Fröken Snusks har vi i dag ingen information som gör att vi behöver ifrågasätta hennes medverkan."

Storbråk om intervjun med Fröken Snusk: "Kan inte kontrollera kvinnor"

/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!