I det nya programmet syns bland andra Arvid och Ida Stark.
I det nya programmet syns bland andra Arvid och Ida Stark. - Foto: Stella Pictures och Skärmavbild/SVT/Anal Extas

SVT:s analprogram väcker starka känslor: "Vulgärt"

Ett nytt program, som går under titeln "Anal Extas", har haft premiär på SVT Play och det väcker minst sagt starka känslor i sociala medier.


Den 17 januari dök ett nytt program upp på SVT Play. Titeln? "Anal Extas", vars beskrivning lyder:

"Svenska män har en hemlighet. Cirka fem centimeter in i rumpan sitter en källa till orgasm som inte alla vet om eller vågar utforska."

I programmet, som är en del av utbudet hos SVT Edit, medverkar bland andra det så kallade "Carbonara-paret", kända från "Gift vid första ögonkastet", Ida och Arvid Stark, TV4-profilen Tony Irving och författaren tillika OnlyFans-profilen Linda Skugge

Mathias, 32, låg med träd i "Outsiders" – så lever han i dag

"Anal Extas" på SVT Play väcker reaktioner

Under det 37 minuter långa programmet får tittarna lära sig mer om prostatastimulans och får dessutom följa med just "Carbonara-paret" på en sexkurs. 

Och när SVT delar med sig av ett klipp från "Anal Extas" på Facebook är tittarna inte sena med att tycka till. Vissa är kritiska mot innehållet, medan andra är kritiska till att det är public service som är avsändare. Så här skriver några av dem:

"Kan folk inte hålla nånting för sig själva längre? Allting ska basuneras ut och stötas och blötas i allsköns media som om det vore vädret man diskuterade eller vilken mat man ska äta idag. Folk får göra vad fan de vill i bingen eller i duschen, men allmänheten behöver inte informeras om det. Integritet verkar inte existera längre."

"Jag vill att SVT blir mer som SVT var förr. Numera är ni ett vulgärt, distanslöst, respektlöst, ungdomsfixerat företag. Ni sprider mycket dynga, i en ton som vi inte uppskattar, i svenska folkets namn, för våra pengar. Sätt er i grupper och fundera över vad respekt mot uppdragsgivarna är."

"Viktig information till allmänheten 'om du gillar ett finger i arslet pröva nåt större'. Brukar gilla SVT men för det här programmet vill ha mina pengar tillbaka."

"Är detta vad man får för skattemedlen? Samhällsviktig information."

"Seriöst SVT?"

"Detta går våra skattepengar till."

"Skattepengar at work."

"Är detta relevant information från SVT????"

Här är svenska staden där äldre mellan 65-92 år har bäst sex: "Nöjdast"


Foto: Skärmavbild/Facebook/SVT

Grannen, jobbet eller sex med flera? Det tänker flest svenskar på när de onanerar

Tittare går till försvar: "Varför så kränkta?"

Men andra försvarar programmet och ifrågasätter de som är kritiska. Så här skriver några av dem:

"Väldigt bra program, inte min grej men så sitter inte min g-punkt där. Ni som klagar, har ni ens sett programmet? Är ju bra att de informerar om g-punkten för män. Ser inte problemet med det hela."

"Oj, detta var inget sexpositivt kommentarsfält."

"Varför så kränkta av lite onanitips?"

"Det finns ff en liten knapp på kontrollen eller tv:n som gör att den stängs av. Använd den ni som inte gillar den här typen av program. Eller byt till en annan kanal för all del. Man behöver inte klaga på precis allt som man inte riktigt förstår sig på. Finns 11 miljoner människor i Sverige. Alla har inte samma smak."


Foto: Skärmavbild/Facebook/SVT

Än så länge har SVT inte svarat på några av kommentarerna.

Så kan du testa BDSM – med prylarna som redan finns i ditt hem: "Stekspadar"

SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!