Linnea Claeson är en av deltagarna i "Superstars" 2024.
Linnéa Claeson är en av deltagarna i "Superstars" 2024. - Foto: Jessica Gow/TT och Stella Pictures

Jessica Almenäs om festerna i Superstars: “Skötte det snyggt”

Jessica Almenäs är programledare för tävlingsprogrammet “Superstars”, och i 2024 års säsong är bland andra Linnéa Claeson och Hedvig Lindahl med. Men vad händer egentligen på kvällarna under inspelningen?


2017 hade “Superstars” hade premiär på Kanal 5, och strax därefter även på discovery+. Tävlingen går ut på att kända svenska idrottsstjärnor möter varandra i utmanande tävlingar, under en intensiv inspelning på vackra Cypern. 

De gör upp om titeln i vårens "Superstars"

Superstars 2024: Alla deltagare

Atleterna bor också tillsammans och lär känna varandra genom att de öppnar upp sig om minnen från sina respektive karriärer. Den som är programledare för det populära tävlingsprogrammet är Jessica Almenäs, och i februari 2024 hade ännu en ny säsong av “Superstars” premiär. 

I 2024 års säsong av “Superstars” tävlar Christian Olsson (friidrott), Johan Olsson (längdskidor), Marcus Allbäck (fotboll), Johanna Ojala (längdskidor), Hedvig Lindahl (fotboll) och Linnéa Claeson (handboll).

I årets säsong av "Superstars" utmanas de tävlande även av så kallade gladiatorer. De som axlar rollen som gladiatorer är Gunde Svan, hans son Ferry Svan, Malin BaryardPernilla Wiberg och Henrik Larsson.

Det Linnea Claeson gjorde i Superstars fick mig att skrika rakt ut

Jessica Almenäs om Superstars: "Tittarna får se nästan allt"

I "Superstars" medverkar också ett antal "gladiatorer". Foto: Warner Bros. Discovery

Programledaren Jessica Almenäs har tidigare berättat för Nyheter24 vad som händer bakom kulisserna av “Superstars”, och förklarade då att inspelningsdagarna var så pass långa att i princip allt filmas. 

– Jag tror att tittarna får se nästan allt som händer bakom kulisserna faktiskt. Deltagarna är väldigt duktiga på att filma sig själva och varandra, så att det känns som att det är en kamera med precis hela tiden. 

– Om du frågar dem själva så kommer du få höra att de jobbade och blev filmade och hade på sig mikrofoner från kanske sex på morgonen till tio på kvällen. Så det var inte så mycket som hände bakom kamerorna förutom att de låg och sov tror jag.

Jessica Almenäs ärliga ord om tv-profilen: “Hade min sambo sagt så…”

"Jag tror att det var lite party"

Men vad gjorde egentligen deltagarna när solen gått ner på Cypern? Blev det lite fest på kvällen eller var de så trötta att de bara stupade i säng? Även det har Jessica Almenäs avslöjat. 

– Jag tror inte att de bara stupade i säng. Det tror jag inte, men jag tror att de skötte det på ett snyggt sätt, säger Almenäs kryptiskt och fortsätter: 

– Jag tror att det var lite party. Det tror jag inte att de var främmande för. 

Allt om Linnea Claeson: Partner, ålder, längd och Superstars

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!