Jessica Almenäs är en av Sveriges mest folkkära programledare.
Jessica Almenäs är en av Sveriges mest folkkära programledare. - Foto: Stella Pictures

Jessica Almenäs ärliga ord om tv-profilen: “Hade min sambo sagt så…”

Jessica Almenäs har programlett en hel drös med populära program. Just nu är hon aktuell med “Superstars” på Kanal 5, men hon har även nyligen programlett Netflix-serien “Love is blind Sverige”. Men vad tycker hon EGENTLIGEN om säsongens stora snackis?


Det var 2017 som “Superstars” hade premiär på Kanal 5, och strax därefter även på discovery+. I februari 2024 hade ännu en ny säsong av programmet premiär, och likt tidigare är det den folkkära Jessica Almenäs som är programledare. 

"Superstars" 2024 – alla deltagare

I långköraren möts sex atleter i diverse tuffa tävlingar och lär känna varandra under en intensiv inspelning på Cypern. 

I 2024 års upplaga tävlar Christian Olsson (friidrott), Johan Olsson (längdskidor), Marcus Allbäck (fotboll), Johanna Ojala (längdskidor), Hedvig Lindahl (fotboll) och Linnea Claeson (handboll).

I "Superstars" medverkar också ett antal "gladiatorer". Foto: Warner Bros. Discovery

Allt om Linnea Claeson: Partner, ålder, längd och Superstars

Jessica Almenäs om sina chanser i Superstars: "Hade haft en fördel"

När Nyheter24 träffade Jessica Almenäs i samband med premiären av den nya “Superstars”-säsongen så fick hon frågan hur bra hon själv hade klarat sig i programmet. 

– Jag hade kanske klarat mig okej, tror jag. Jag hade nog haft en fördel av att jag ändå känner till tävlingarna och upplägget och hur det funkar. Sen är jag väl helt okej tränad. Men de här atleterna, som ändå har lyckats nå elitnivå, plockar fram en annan typ av pannben som jag inte tror att man har som motionär riktigt. 

Jessica Almenäs upptäckt: "Släkt med min pojkvän"

Det händer bakom kulisserna på "Superstars"

Jessica Almenäs berättar vidare att inspelningen av programmet är minst sagt intensiv och lång, vilket gör att deltagarna blir väldigt tighta. Hon förklarar även att kamerorna lyckas fånga i princip allt som händer under inspelningen. 

– Jag tror att tittarna får se nästan allt som händer bakom kulisserna faktiskt. Deltagarna är väldigt duktiga på att filma sig själva och varandra, så att det känns som att det är en kamera med precis hela tiden, säger Almenäs och fortsätter: 

– Om du frågar dem själva så kommer du få höra att de jobbade och blev filmade och hade på sig mikrofoner från kanske sex på morgonen till tio på kvällen. Så det var inte så mycket som hände bakom kamerorna förutom att de låg och sov tror jag. 

Jessica Almenäs var programledare för "Love is blind Sverige"

Meira, Oskar och Jessica på återträffen. Foto: Netflix/"Love is blind Sverige"

Jessica Almenäs är en av Sveriges främsta programledare. Och framgångståget fortsätter minst sagt att tuffa vidare för Jessica Almenäs som inte bara frontar “Superstars”, utan hon ska även vara programledare på plats under sommarens OS i Paris. Dessutom har hon i början av 2024 synts som programledare för den internationella succén “Love is blind Sverige”. 

Netflix-produktionen blev en riktig snackis och Jessica Almenäs hyllades för sin insats som programledare för dejtingprogrammet. I den svenska upplagan av “Love is blind” fick tittarna följa paren Krisse-Ly Kuldkepp och Rasmus Hedenstedt, Sergio Rincón och Amanda Jonegård, Catja Lövstrand och Christofer Pocock, Lucas Gustavsson och Emilia Holmqvist samt Oskar Nordstrand och Meira Omar. 

Så gick det i "Love is blind Sverige" – de paren gifte sig

Jessica Almenäs om Christofers fras i "Love is blind Sverige"

Under säsongens gång var det ett flertal händelser som minst sagt engagerade tittarna. Några av de största snackisarna var bland annat Oskar Nordstrands dans, som blev något av en meme på sociala medier, och att paret Sergio och Amanda väntar barn. Men det som engagerade hela svenska folket allra mest var kanske deltagaren Christofer Pockocks upprepade uttryck: “Mitt hjärtas fröjd och eviga längtan”. 

Men vad tycker egentligen programledaren Jessica Almenäs om Christofers kända fras? Det visar sig att hon är en aning tudelad kring deltagarens omtalade catchphrase… 

– Den är ju lite gullig. Mitt hjärtas fröjd och eviga längtan. Men hade min sambo sagt det till mig varje morgon när jag vaknar och har dåligt morgonhumör, då hade han nog fått en smäll till slut, säger Jessica Almenäs och skrattar.  

Då var Oskar nära att hoppa av Love is blind Sverige: "Svårt att greppa"

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!