Tone Sekelius är programledare för "Paradise".
Tone Sekelius är programledare för "Paradise". - Foto: Pluto TV/Pressbild

​​​​Ny säsong av “Paradise” efter kritiken: “Liggs så mycket”

Reaktionerna lät inte vänta på sig när säsong ett av “Paradise” hade premiär. Programmet kritiserades för att vara alldeles för tråkig och “politiskt korrekt”. Nu har den andra säsongen premiär, och uppges vara betydligt mer stökigt…


​Deltagarna i nya säsongen av Paradise

• Chanslin ”Charlie” Mulumba, 28 år, från Järfälla (@cbbangers1)

• Fatou Sillah, 25 år, från Stockholm (@fatoush_sillah)

• Isabell Danielsson, 24 år, från Halmstad (@bellisheen)

• Jolan Francois, 21 år, från Färlöv (@jolan_02)

• Josefine Horst, 24 år, från Lysekil (@josefinehorsts)

• Klara Herlufsén, 25 år, från Karlskoga (@klaraherlufsen)

• Meena Jameel, 27 år, från Norrköping (@meena_jameel)

• Ram Alshibli, 25 år, från Uppsala (@hudfixaren)

• Sandy Sakota, 27 år, från Malmö (@sandysakota)

• Sebastian Carlberg, 25 år, från Bispgården (@sebastiancarlberg)

Det var våren 2021 som den pågående säsongen av “Paradise Hotel” avbröts under tiden den sändes, detta efter misstankar om sexuella övergrepp. En förundersökning om våldtäkt och sexuellt ofredande inleddes, som i april 2022 lades ner. 

"Paradise Hotel" kommer tillbaka

Efter en längre paus återuppstår nu realityserien “Paradise Hotel” igen, och den nya säsongen har precis spelats in i Mexico. På sociala medier har tittarna kunnat se glimtar av vilka deltagare som kommer medverka, och det är en hel del bekanta ansikten som har skymtats... 

Rebecca Stella programledare för Paradise hotel: "Dags att röra om i grytan"

"Paradise" möttes av stor kritik

När det populära programmet först försvann från tv-rutan inleddes en ny satsning i form av “Paradise”. Den nya tappningen skilde sig rejält från föregångaren “Paradise Hotel”, och hade en hel del andra regler. 

Deltagarna fick exempelvis bilda par med vem man vill, oavsett kön, åldersgränsen var högre, och på hotellet finns även enkelsängar. 

Det var hösten 2022 som den första säsongen av dokusåpan “Paradise” hade premiär. Men den nya upplagan möttes snabbt av en kritikstorm, och tittarna menade att den helt enkelt var för tråkig. På sociala medier haglade skämten tätt, och “Paradise” kallades för “pk-hotel” och "Borås Hotel”. 

Säsong 2 av "Paradise" sänds på Pluto TV

Den 9 april har säsong två av “Paradise” premiär på Pluto TV, och precis som tidigare så är det Youtube-stjärnan, influencern och artisten Tone Sekelius som är programledare. 

De tävlar i säsong två av "Paradise"

För Nyheter24 har Tone Sekelius berättat om hur säsong två av “Paradise” skiljer sig från den säsong ett. 

– Jag skulle säga att man har tagit till sig av kritiken som säsong ett fick, med all rätt. Jag tror att man har tagit till sig av allt det som folk tyckte och tänkte om den, och någonstans möts på mitten av det som behövde ändras, men också det som man saknade.

– Nu har man kommit fram till att säsong två faktiskt är skitnice. Den börjar direkt med drama, sex, intriger och allt som man faktiskt vill ha i bra reality.

Sjuka finalen i Paradise Hotel 2023 – här kastas kulan: "Ville ha hämnd"

Deltagarna i säsong två av "Paradise". Foto: Pressbild/Pluto TV

Tone Sekelius: "Kritiken var befogad"

Tone förklarar vidare att hon förstår kritiken som riktades mot den första säsongen, men att hon inte hade särskilt mycket att säga till om kring hur programmet såg ut. 

– Jag var ju bara där som programledare, och det kändes som att man fick ta ganska mycket “heat”, förklarar Tone och fortsätter:

– “De tog in Tone och nu har det blivit helt och hållet ändrat”. Jag är inte i produktionen, så jag hade ganska lite att säga till dem egentligen. Men jag är glad att man faktiskt tog till sig av kritiken som jag ändå tyckte var ganska befogad. Den kom ju inte från ingenstans. 

Ramaskri efter Paradise-premiären – tittarna rasar: "Det värsta jag sett"

"Det är en hel del sex"

Tone Sekelius vittnesmål skvallrar faktiskt om att säsong två av Paradise är sprängfylld av allt det som många tittare uttryckte att de saknade i den första säsongen. 

Tone berättar att det nämligen bara dröjer ett par avsnitt innan deltagarna har sex inne i huset, samtidigt som de tidigare samtyckesreglerna kvarstår.

– Det är en hel del sex, ja. De håller på att bygga fort av täcken och grejer, för att det liggs så jävla mycket. 

Och för alla som är skeptiska till den nya säsongen, så menar Tone att den andra upplagan av “Paradise” kommer överträffa förväntningarna. 

– Jag fattar att man kanske har lite förutfattade meningar från säsong ett, och det köper jag till hundra procent. Just give it a chance, och så kan vi ta det därifrån. Det är en jävligt dramafylld serie, och man verkligen får det man vill ha. Det är bra reality helt enkelt. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!