Genrebilder på fiskar.
Genrebilder på fiskar. - Foto: Janerik Henriksson / TT / Claudio Bresciani/TT

Djuraffär ger bor gratis fiskar till kunder: “En fantastisk idé”

I dagarna gick en djuraffär ut på Facebook och meddelade alla kunder att de ger bort gratis fiskar till den som vill ha. Här får du veta anledningen till initiativet.


Det finns flera djuraffärer runt om i Sverige. Vanligtvis brukar man kunna köpa mat, godis och leksaker till sina husdjur i sådana butiker, men på vissa ställen kan man även köpa hem ett smådjur.

Vanliga smådjur att köpa i från djuraffärer brukar vara akvariefiskar, reptiler, burfåglar och gnagare såsom gerbiler och hamstrar.

På Zoomarket i Visby skänker personalen nu bort gratis fiskar till alla kunder som vill ha, så långt lagret räcker. Något som verkar uppskattas av flera kunder.

Det ska du aldrig göra mot din hund – enligt veterinären: "Gör ont"

En clownfisk. Foto: Anders Wiklund / TT

Djuraffären ger bort gratis fisk

I ett Facebookinlägg berättar personalen nämligen att de råkat klicka hem en stor mängd torkad fisk i lösvikt, utan att tänka först.

Tanken var att kunder skulle kunna köpa fisken som något gott att tugga på till sina fyrbenta husdjur, men när leveransen väl kom så insåg personalen att stanken av fisken var outhärdlig. 

Ålderstecken hos hunden att ha koll på – enligt veterinären: "Underliggande sjukdom"

Köpte hem fisken i "ett svagt ögonblick"

På sin Facebooksida skriver djuraffären att de nu ger bort alla fiskar gratis.

“Oops! Ibland går de fort vid beställning och hjärnan hinner inte alltid tänka till steg två! I ett svagt ögonblick kändes det som en fantastisk idé och kul att kunna erbjuda till våra fyrbenta kunder. Sen kom den, lukten. Ni vet som på tecknad film när en grön slinga kommer flygandes och strax därpå kommer kräkreflexen. Torkad fisk i lösvikt är därför inget vi kommer att erbjuda men vi har just nu en stor påse som vi kommer att ställa utanför vår entrédörr och för er som inte har luktsinne eller är gammal fiskare där lukten inte stör så varsågod och prova till din hund eller varför inte katten”, skriver djuraffären i ett Facebookinlägg.

Kassen med fisken står utanför entrédörrarna och är fritt fram för den som vill att ta.

Veterinären: Så kan din rökning skada din katt

Kunderna tackar för fisken

Flera kunder verkar mycket glada för den torkade fisken och berättar att deras husdjur gärna knaprar på en torkad fisk.

"Walther tackar för fisken!".

"Åh min schäfer hade älskat det men bor tyvärr i Skåne..".

"Mina hundar älskar torkat fisk..lukten får man stå ut med för några man älskar ( hundarna) önskar jag bodde nära hade jag tacksamt hämtat".

Hundexperten om att införa rasförbud i Sverige: "Problem i vårt samhälle"


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!