Daniel Riazat fick ett minst sagt jobbigt samtal.
1 av 7
Daniel Riazat fick ett minst sagt jobbigt samtal. - Foto: Privat
Joshua Lee Bolling lär inte få tillbaka sitt jobb som påskhare.
2 av 7
Joshua Lee Bolling lär inte få tillbaka sitt jobb som påskhare. - Foto: Faksimil/KTLA
Martin Hansson hjälpte IFK Norrköping att vända mot Göteborg.
3 av 7
Martin Hansson hjälpte IFK Norrköping att vända mot Göteborg. - Foto: Carl Sandin / AP / SCANPIX
Människor evakuerades i Indonesien efter tsunamilarmet.
4 av 7
Människor evakuerades i Indonesien efter tsunamilarmet. - Foto: Binsar Bakkara / SCANPIX
Anna Hagberg deporterades från Bahrain.
5 av 7
Anna Hagberg deporterades från Bahrain.
Redan efter någon minut var flygningen över för Nordkoreas raket.
6 av 7
Redan efter någon minut var flygningen över för Nordkoreas raket. - Foto: Lee Jin-man / SCANPIX
Londons borgmästare Boris Johnson lämnade in sitt veto mot antigaykampanjen.
7 av 7
Londons borgmästare Boris Johnson lämnade in sitt veto mot antigaykampanjen. - Foto: Kirsty Wigglesworth/Scanpix

Veckans inne- och utelista

VECKA 15: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 15:

INNE

1. Tsunamilarmet

Till att börja med kan vi konstatera att det var minst sagt glädjande att det inte blev någon tsunami. Utöver det så visade ändå onsdagens larm att alla var mycket bättre förberedda än tidigare - från turister i Thailand till fiskare i Aceh svenska UD. Snabb och effektiv krisberedskap är sjukt inne.

2. Anna Hagberg

Hon sa vad hon tyckte på twitter och träffade människor som slåss för sina rättigheter i Bahrain - därför deporterades hon tillbaka till Sverige. Det är så jävla inne att trots diktaturers övervakning kunna stå upp för sina åsikter - och sedan dessutom berätta hela historien om hur regimen behandlade henne.

3. Boris Johnson

Inte nog med att han är borgmästare i en världsmetropol - nu har han dessutom stått upp för HBT-personer genom att stoppa en antigaykampanj som skulle spridas av kristna högergrupper på bussar och reklamtavlor. Det är alltid inne att stå upp för människors rätt att älska och ligga med vem de bäst vill.

4. Fredagen den 13:e

Mycket kan sägas om datumet men den här gången verkar oturen bidragit till något positivt. Nordkoreas tänkta propagandauppskjutning av raketen blev i stället till ett PR-mässigt fiasko. Vi hoppas att det blir än mer inne att diktaturers propaganda slutar i pinsamma misslyckanden.

5. Påskharen Joshua Lee Bolling

En lite för påverkad påskhare åkte fast för narkotikabrott i en galleria i USA. Inte speciellt trevligt, säger ni. En välbehövlig touch av verkligheten, säger vi. Verkligheten är, till skillnad från att låtsas att det finns magiska väsen "för barnens skull", inne.

UTE

1. Rasisttroll

Vare sig de finns på twitter eller i din hemtelefon som hos Daniel Riazat är det alltför många i dessa dagar som kastar ur sig rasism och nazism skyddade bakom sin anonymitet. Slänger man ur sig "äckliga invandrare borde åka hem" är man hopplöst ute.

2. Domarna i allsvenskan

Martin Hansson vände en match åt IFK Norrköping och Daniel Stålhammar visade ut helt fel spelare. Vad har hänt med nivån på domarna? Att begå pinsamma misstag när man har tre kollegor att bolla med är ute.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!