Magdalena och Magnus är programledare för Lyxfällan.
Magdalena och Magnus är programledare för Lyxfällan. - Foto: Skärmavbild/TV3/Lyxfällan

Förändringen i nya Lyxfällan – stora skillnaden: “Det märks”

Lyxfällans 34:e säsong har nyligen haft premiär, och som vanligt är det Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk som är programledare. För Nyheter24 avslöjar experterna den stora skillnaden i nya säsongen.


I Lyxfällan på TV3 får personer med ekonomiska problem hjälp att börja om på ny kula. Deltagaren skriver på en fullmakt som gör det möjligt för programledarna att bestämma helt över deras ekonomi, och därefter hjälper experterna till med att reda ut röran som uppstått. 

Lyxfällans allra första säsong sändes 2006, och har sedan dess fortsatt att engagera svenska folket hemma i tv-sofforna. 

Lyxfällan säsong 34: Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk är programledare

Långköraren har haft ett antal programledare genom åren, men de nuvarande experterna är ekonomerna Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk, som reser land och rike runt för att guida deltagarna i Lyxfällan. 

I februari 2024 hade säsong 34 av Lyxfällan premiär och hittills har tittarna fått möta följande deltagare:

Andreas, 41, lånar pengar av mamma – nu ryter hon ifrån i Lyxfällan

Mamman Rubina har shoppat för 235 000 kronor – köper blöjor på kredit

Kim har skulder på 240 000 – tvingas sälja sin dammsugare: “Tar emot”

Kim medverkade i Lyxfällan. Foto: TV3/Lyxfällan

Magdalena Kowalczyk om nya Lyxfällan: "Skiljer sig..."

I en intervju med Nyheter24 berättar programledarna Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg om hur den nya säsongen av Lyxfällan skiljer sig från de tidigare säsongerna, och hur fallen de möter har förändrats med tiden. 

– Den här säsongen skiljer sig på så sätt att den spelades in förra året när räntehöjningar, konsekvenser av ökade elpriser och ökade matpriser var i full effekt. Baskostnaderna hade ökat på bred front och många av de som vi träffar är människor som inte har känt pressen att se över alla andra trevlighetskostnader utan har kört på som vanligt. Matematiken har helt enkelt inte gått ihop, förklarar Magdalena Kowalczyk och fortsätter: 

– I hög utsträckning så är det ju inte alls lyx och flärd utan det är helt enkelt ett vardagsliv som inte går ihop därför att man inte har offrat någonting även fast man borde.

Magdalena Kowalczyk förklarar även att något som sticker ut med säsongen är att det är väldigt unga människor som medverkar. 

Regina blev svindlad på en miljon kronor – det hände efter Lyxfällan

Magdalena har synts i de första avsnitten av säsong 34. Foto: TV3/Lyxfällan

Magnus Hedberg om säsong 34 av Lyxfällan: "Ändras gradvis"

Även Magnus Hedberg har noterat vissa skillnader i säsong 34, jämfört med tidigare omgångar. 

– Det ändras ju lite gradvis varje säsong. Man ser ju långsiktiga trender som märks tydligare och tydligare. Bland annat det här med att det är nya låneföretag som poppar upp, som svampar i jorden, säger Magnus Hedberg och fortsätter: 

– Generellt tycker jag att det är de som vi hjälper nu har väldigt många fler ställen de har lån på. Och det är väl en effekt av det, tror jag. Det är extremt lätt att låna pengar idag och lätt att leva länge över sina tillgångar innan det tar stopp. Och det märks ju.

Paret i Lyxfällan har shoppat för 2,5 miljoner kronor: “Slår alla rekord”