Det pantas både det ena och andra på Ica Älgen. Genrebilder.
Det pantas både det ena och andra på Ica Älgen. Genrebilder. - Foto: Pexels/Pontus Lundahl/TT/Janerik Henriksson/TT

Kund pantade sexleksak på Ica – mötet med butikschefen: ”Udda”

På Ica Älgen i Vargön är det inte bara burkar och flaskor som returneras i pantmaskinen – utan även smutsiga trosor och vibratorer.


Ica Älgen i Vargön i Vänersborg satte in ny en pantmaskin för ungefär ett och ett halvt år sedan. 

I den nya återvinningsmaskinen tömmer kunderna sina påsar med burkar och glas direkt i en lucka, vilket medfört att både det ena och andra slunkit med i panten.

Ica-handlaren hänger ut snattare på Facebook: ”VARNING”

Ica Älgens stora pantproblem

Nyheter24 har tidigare skrivit om Ica Maxi i Borås som hittade en tandavgjutning, sexleksaker, smutsiga underkläder och en vass kökskniv i sin pantmaskin. 

Här kan du läsa om Ica-chefens ilska mot kunderna som pantar smutsiga underkläder.

Nu har även Ica Älgen drabbats av liknande problem. I ett inlägg på Facebook skriver butiken att man hittat bestick, kalsonger, trosor, batterier, målarfärgsburkar, snusdosor kameror och multiverktyg i pantmaskinen. 

– Vi hittade en hel nyckelknippa till ett hem. Det hade varit jobbigt att bli av med en sådan, säger Ica Älgens butikschef Christoffer Russo till Nyheter24.

På Ica Älgen pantas allt möjligt. Foto: facebook.com/icaalgen

Vibrator i panten 

När något som inte är tomglas pantas så blir det stopp i maskinen, varpå kunden ringer på en klocka så att personalen kan komma och undersöka vad som hänt. 

Oftast är det snusdosor eller papper som fastnat, men en gång dök det upp en vibrator i pantmaskinen som man fick gå ut med till den väntande kunden. 

– Det var ganska udda, säger Christoffer Russo. 

Butikschefens vädjan: Tänk på det här när du köper mjölk

Därför pantas konstiga saker på Ica

Anledningen till att det hamnar så mycket märkliga grejer i återvinningen tror Ica-handlaren beror på att pantsäcken ofta står i en groventré eller i garaget, där man har smutstvätt eller annat skräp. 

– Ja, de har ingen aning. Jag tror inte en kund är medveten om att det ligger trosor eller kalsonger i pantpåsen, utan man är lyckligt ovetandes kan man säga, säger Russo och fortsätter.

– Man vet aldrig vad man kommer hitta. De bästa hade ju varit om det bara kommer pant, så det blir det ett smidigt förlopp för kunden. 

Raseri mot Ica-butikens reklam: ”Helt oaptitligt”

Ica
/