En tandavgjutning är en av många udda saker som hittats vid pantstationen på Ica Maxi Borås.
En tandavgjutning är en av många udda saker som hittats vid pantstationen på Ica Maxi Borås. - Foto: facebook.com/icamaxiboras & Naina Helén Jåma/TT

Ica-chefens ilska mot kunderna: "Smutsiga underkläder"

Ica Maxi i Borås har stora problem vid sin pantstation. Kunderna lämnar alla möjliga saker där, som knappast går att återvinna.
– Det är inte roligt, säger butikschefen ​Jesper Hedell.


I ett inlägg på Facebook går Ica Maxi Borås ut med en vädjan till sina kunder efter att butikens pantstation förvandlats till en kaosartad soptipp:

"En påminnelse om att pantmaskinerna ENDAST är till för petflaskor och aluminiumburkar, allt annat kan orsaka stopp i maskinerna, samt att vår personal kan skada sig!"

Icas svar på hårda kritiken mot reklamen: "Gör allt vi kan"

Knivar och tandavgjutning hittade vid Ica

Bland de mest udda sakerna som lämnats vid pantstationen är en tandavgjutning, sexleksaker, knivar och smutsiga underkläder.

– Det är inte roligt. Det är frustrerande och kostar oss massa tid, och gör att maskinerna går sönder och orsakar stopp som drabbar alla skötsamma kunder, säger Jesper Hedell till Nyheter24.

Oredan innebär obehag för personalen på Ica, även om ingen gjort sig illa under arbetet vid pantstationen.

– Inga större skador som tur är, men det blir en olustig situation att man ska behöva vara extra försiktig för att inte skära sig på en kniv, säger han. 

En gång hittades en kökskniv vid pantmaskinen på Ica. Foto: facebook.com/icamaxiboras

Ica-personalen: Gör ALDRIG det här i kassan

Ica