Ica
Ica-chefen berättade om ett vanligt misstag många kunder gör. - Foto: TT/Pontus Lundahl/

Butikschefens vädjan: Tänk på det här när du köper mjölk på Ica

Brukar du köpa mjölk på Ica? Då finns det antagligen ett vanligt misstag du och många andra svenskar råkat göra.


Att gå och handla på Ica är någonting de flesta svenskar gjort någon gång i sitt liv. Ica har idag över 1 300 butiker i Sverige med omkring  50 000 personer som arbetar på kontor eller i någon av Ica:s butiker.

Ica:s folkkära reklam med Ica-Stig och gänget har också blivit en vedertagen sak att se om kvällarna i soffan samt att många butiker valt att skaffa egna sociala medier för att lokalt kunna interagera med sina kunder. 

Ica-butiken ger bort gratis kaffe till alla kunder – här är anledningen

Många svenskar köper mjölk flera gånger i veckan. Bildkälla: Claudio Bresciani / TT

Exempelvis har Ica Brottbyhallen 103 000 följare på sin TikTok samt miljoner visningar där de lägger upp glimtar från vardagen i en Ica-butik.

Raseri mot Ica-butikens reklam: ”Helt oaptitligt”

Men någonting som också tillhör vardagen för en Ica-anställd som inte alltid visas upp på sociala medier eller roliga reklamfilmer är de lite mer jobbiga sakerna kunder gör i butiken, som inte alltid är superuppskattade. 

Butikschefens vädjan: "Gör inte det här när du handlar"

Nyheter24 har tagit kontakt med en butikschef på en Ica-butik i Stockholm och frågat om det finns någonting som kunder där ute kanske skulle kunna bli lite bättre på när de handlar. Och ja, det kan man säkerligen säga att det finns. Bland annat när det kommer till kyl och frys-varor. 

Ica-handlaren hänger ut snattare på Facebook: ”VARNING”

– Folk ångrar sig med kyl och frys-varor och lämnar dem därför på diverse hyllor i butiken.  Det händer att man hittar en yoghurt eller mjölk vid chipsen som man då måste slänga. Så ta gärna den där extra minuten och gå tillbaka med varan där den ska vara, säger butikschefen. 

Men det händer även att det blir tvärtom. 

– Sedan händer det även att man hittar varor i frysen som inte borde vara där. Även det är ju lite trist, avslutar han. 

Så ska du köpa mjölk – ta inte fler paket än du behöver. Och om du råkar få med dig en för mycket, var då så vänlig och ställ tillbaka den i kylen. 

Här är matbutikerna som har billigast mat – de toppar listan

Ica