Under tisdagen lämnades en ettåring själv på Gröna Lund.
Under tisdagen lämnades en ettåring själv på Gröna Lund. - Foto: Christine Olsson / Anders Wiklund/TT

Ettåring lämnades ensam på Gröna Lund – föräldrarna åkte karusell

En ettåring lämnades ensam på Gröna Lund när föräldrarna roade sig på nöjesfältet. Barnet låg ensam kvar i barnvagnen.


Det var under tisdagen 16 augusti som polisen larmades av ordningsvakterGröna Lund som hade reagerat över ett litet barn i en barnvagn, rapporterar lokaltidningen Mitti.

Ordningsvakterna menade att barnets föräldrar, som är i 30-års åldern, lämnat sitt ettåriga barn till synes helt själv på nöjesfältet, detta när de ville åka några av de attraktioner som finns på Gröna Lund.

– Ordningsvakterna stod vid barnvagnen när de förstod att barnet var ensamt, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen, till tidningen.

Polisen kom till platsen och identifierade därefter föräldrarna.

– De underrättade även socialtjänsten om vad som inträffat, säger Per Fahlström.

Vilka karuseller föräldrarna åkte finns det inga uppgifter om.

"Inte lämna så här små barn utan uppsikt"

– Något sådant här hör till ovanligheterna. Även om Gröna Lund är en trygg plats ska man självklart inte lämna så här små barn utan uppsikt, varken på Gröna Lund eller någon annanstans, skriver Annika Troselius, informationschef för Parks and Resorts, i ett meddelande till Nyheter24.

Annika Troselius menar att det är vanligt att barn tappar bort sina föräldrar, något ledningen har tydliga rutiner kring. 

– Utöver all den personal som jobbar på tivolit har vi trygghetsvärdar och ordningsvakter som hjälper till om ett barn har tappat bort sina föräldrar. Dels hjälps vi åt att leta i parken, men våra vakter kan också göra utrop genom sina komradios och på så vis kan nästan all personal på tivolit hjälpas åt att hålla utkik.

Annika Troselius: "Tar ett kontaktarmband"

Om personal hittar ett barn som tappat bort sina föräldrar tar personalen med barnet till deras "Gästservice". Där finns medarbetare och gosedjur som håller barnet sällskap tills föräldrarna hittats.  

– Ett tips till alla som besöker oss med små barn är att man tar ett kontaktarmband som finns i alla våra entréer och sätter på sitt barns handled. Där kan man skriva den vuxnes telefonnummer och då kan vi snabbt kan återförena barn och vuxen om någon skulle komma bort, avslutar Annika Troselius meddelandet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!