Erik Videgård vet hur man gör en klassisk toast Skagen.
Erik Videgård vet hur man gör en klassisk toast Skagen. - Foto: Skärmavbild TV4

Det här får du ALDRIG ha i din skagenröra – enligt Erik Videgård: "För fan"

Erik Videgård har återigen hivat en populär produkt i soptunnan. Som väntat hade stjärnkocken inget till övers för skagenröra på burk.
– För fan, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.


Erik Videgård är i dag en av Sveriges kändaste kockar och har tidigare drivit restauranger som East, Fjäderholmarna, Videgårds och En halv trappa plus gård. 

Videgård har även givit ut ett helt gäng kokböcker om Sichuanköket, som han var med och introducerade i Sverige.

Nu reser den kände kocken och gör gästspel på krogar runt om i landet, samtidigt som han är en stående gäst i TV4:s Nyhetsmorgon.

I programmet har han gjort sig känd för sina starka åsikter och det är inte sällan som prylar hamnar i soptunnan. 

Här kan du läsa om varför Erik Videgård anser att du aldrig ska använda vitlökspress.

Erik Videgård: Så gör du en toast Skagen

I söndags var det dags för tittarna i Nyhetsmorgon att lära sig att göra "Sveriges mest misshandlade toast", det vill säga toast Skagen. 

Erik Videgård började med att laga en äkta toast Skagen enligt upphovsmakaren Tore Wretmans recept. 

Den innehåller skalade räkor, majonäs och vitpeppar, och serveras på en rund stekt toast toppad med löjrom och citron. 

– Där är en toast Skagen, säger Erik Videgård.

Sedan är det dags för den stora sågningen, och det är den färdiga skagenröran på burk som åker i soptunnan.

– Surimi. Vet du vad surimi är? Crabsticks. Pressad mald fisk. 21 procent, räkor 12 procent, och resten är bara skit, säger Erik Videgård till programledaren Jenny Alversjö och fortsätter:

– Det är ingen röra, det är en toast för fan. 

Stjärnkocken Erik Videgårds stenhårda diss mot bearnaisesås: "Urk"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!