Erik Videgård är inget fan av pressad vitlök.
Erik Videgård är inget fan av pressad vitlök. - Foto: Lee Kindness, CC BY 2.5, via Wikimedia Commons & Marcus Ericsson/TT

Kändiskocken: Därför ska du ALDRIG använda vitlökspress

Kocken Erik Videgård är känd för sina raka åsikter. Det visade sig i Nyhetsmorgon när han kastade vitlökspressen i soptunnan mitt under direktsändning.


Erik Videgård har tidigare gett rådet att aldrig grilla, utan alltid steka hamburgare. Ett tips som togs emot med blandade åsikter av tittarna i Nyhetsmorgon

Här kan du läsa om varför Erik Videgård tycker att du aldrig ska grilla hamburgare.

Nu var det dags för ännu en av kockens hjärtefrågor, nämligen att aldrig pressa vitlök

I helgens Nyhetsmorgon tog Erik Videgård det så långt att han kastade vitlökspressen i soptunnan, mitt under direktsändning inför programledaren Jenny Alversjö. 

Erik Videgård: Därför ska du riva vitlök 

– Varför ska man inte pressa vitlöken? frågar Jenny Alversjö.

– Därför att när du pressar vitlöken frigör du svavelämnen. Det doftar, luktar skulle jag säga, inte doftar. Utan det luktar och smakar svavel om den, säger Erik Videgård och fortsätter:

– Om du använder ett rivjärn när du vill ha drag i vitlökssmaken. När du river den på ett rivjärn, då är du trots allt snäll mot vitlöken. Då frigörs smakerna.

Nyhetsmorgons tittare: "Rätta takter"

Vad säger tittarna om Erik Videgråds tips? 

Nyhetsmorgons Instagram håller de allra flesta med kocken: 

"Rätta takter, riva är det bästa"

"Helt rätt jag har inte haft någon vitlökspress de senaste trettio åren" 

"Tack!!! Jag har försökt säga att det inte är gott med pressad vitlök i många år" 

Instagram.com/nyhetsmorgon
Instagram.com/nyhetsmorgon

Här kan du läsa om när Erik Videgårds käke gick av mitt under en resa.

/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!